Napisano 15 Sierpień 200420 l wczesniej widziałem szkic.całkiem ładnie,choć myśle że jest kilka błędów np.jakieś wynaturzone to ucho ale może to efekty bycia indianinem.Po prostu ktoś mu te ucho zniekształcił.Nie korzystałbym na twoim miejscu z przyciemniania i rozjaśniania w ps raczej więcej kolorów z palety wybierał.koraliki naprawde ładne. podoba mi sie. pozdro
Napisano 15 Sierpień 200420 l No kolorowo lepiej niz szkic. Nadal troszke jednak buzia plaska i bryła glowy. prawy bark moznaby ognizyc, cos z włosami zrobic i piórami dodac lekkie swiatełko po drugiejs stronie twarzy lekko konturowe i powinno pomoc.
Napisano 15 Sierpień 200420 l według mnie kompozycja psuje trochę tę pracę. dodałbyś trochę powietrza dookoła...
Napisano 15 Sierpień 200420 l Autor smart - tam nie ma nic z przyciemnienia i rozjaśnienia w PS :) Co do światła konturowego - zastanawiałem sie nad nim - ale w końcu zrezygnowałem - to nie studio - niech trochę natury bedzie. Ucho faktycznie zwaliłem - ale już nie chce mi się poprawiać.
Napisano 5 Wrzesień 200420 l Autor no i wróciłem do tego obrazka - potrzebowałem od niego trochę odpoczynku - piórka dorobione teraz dorabiam i poprawiam włoski :).
Napisano 5 Wrzesień 200420 l Autor A dodam tylko że ucho jest rozcięte i na nim nawleczone koraliki - fe ale ochydztwo :)
Napisano 5 Wrzesień 200420 l to ucho chmmm, nawet jak na rozcięte trochę drażni ale cóż w końcu to indianin. Mine trochę ma jak obrażona dama co nie pasuje jakoś do dumnego czerwonoskórego.Piórka są świetne choć trochę "oklapłe". :D
Napisano 6 Wrzesień 200420 l Ugladziles go za bardzo, kosc policzkow i brwi wygladaja dziwnie troche, w szkicu chyba bardziej mi sie podobal.
Napisano 6 Wrzesień 200420 l m no ladne, ale wydaje mi sie ze te policzki to strasznie plaskie, tak jakby lewa gorna czesc tej twarzy tak troche wklesla byla zamiast wypukla ;/ wydaje mi sie tez trcohe ze uszy sa na krawedziach za cienkie.. a i indianiny to chyba zazwyczaj maja takie.. no.. kurze jakby noski :) a i wydaje mi sie ze z jakims tlem, znaczy sie jednorodnym nie bialym ladniej by wyglondalo, pomarancz brudny czy cos w tym stylu ;)
Napisano 6 Wrzesień 200420 l Pióra baaaaardzo mi się podobają,są realistyczne.gdyby cała praca była wylizana jak koralik i rzemyk na szyi byłoby jeszcze lepiej ,niestety indianin ma płaską i niedopracowaną twarz a dodatkowo tą płaskośc podkreśla cień kolczyka.z tej perspektywy powinien byc widoczny lewy policzek i kawałek łuku brwiowego(chyba)a linia oka przechylona i zrównana z linią nosa. Łatwiej będzie to zobrazować,moge się mylić(jeśli tak to prosze mnie z błędu wyprowadzić:) tu narysowałem jak według mnie byłoby poprawnie. To takie moje osobiste uwagi kórymi nie musisz sie oczywiście kierować;)
Napisano 6 Wrzesień 200420 l Autor smart dzięki - przyglądaem się w lustrze i nie tylko - zauważ że w miejscu gdzie jest cień - już nie ma odcięcia szyi z żuchwą - jest prawie linia prosta, żuchwa idzeie do góry przed uchem więc musiał bym "otłuścic" mu szyję :) ale dzięki - oby takich rad więcej - oczywiście nad głębią popracuję jeszcze - ale teraz włoski :) są na tapecie. Co do ucha wyszło ci znacznie lepsze niż moje - :D ale to też poprawię.