Napisano 10 Styczeń 201312 l Witam, mam nadzieję że temat zakładam w dobrym miejscu Mam pytanie, czy jest możliwość zaznaczenia obiektów i pod-obiektów wg tekstury naniosłem już na odpowiednie obiekty i pod-ob. odpowiednie tekstury i chce je dopasować poprzez UVW Map np chciałbym zaznaczyć wszystko co ma materiał typu cegła... Jeśli jest to możliwe to w jaki sposób ? Z góry dziękuję Pozdrawiam
Napisano 10 Styczeń 201312 l Cześć. Domyślam się że 3ds max? Jeżeli tak, to jest na to sposób. Wejdź do edytora materiałów, zaznacz swoją cegłę. Teraz zależy od edytora materiałów - w nowym zaznacz ostatnią ikonkę, kulkę z kursorem. W starym edytorze materiałów - taka sama ikonka, ale jest w pionowym pasku na przedostatnim miejscu. Pozdrawiam.
Napisano 10 Styczeń 201312 l Autor tak, 3ds max, zapomniałem wspomnieć :) dziękuje za odpowiedź działa i jeśli by mi zależało tylko na całych obiektach było by wszystko idealnie, niestety zależy mi na zaznaczaniu konkretnych pod-obiektów, obawiam się niestety że nie ma takiej możliwości w takim razie pytanie, czy jest możliwość dodawania pod-obiektów na odpowiednie warstwy Poradziłem sobie wczoraj, po prostu wydzieliłem pod-obiekty jako osobne obiekty co daje swobodniejszą kontrolę nad nimi Edytowane 11 Styczeń 201312 l przez baleron