baleron Napisano 10 Styczeń 2013 Napisano 10 Styczeń 2013 Witam, mam nadzieję że temat zakładam w dobrym miejscu Mam pytanie, czy jest możliwość zaznaczenia obiektów i pod-obiektów wg tekstury naniosłem już na odpowiednie obiekty i pod-ob. odpowiednie tekstury i chce je dopasować poprzez UVW Map np chciałbym zaznaczyć wszystko co ma materiał typu cegła... Jeśli jest to możliwe to w jaki sposób ? Z góry dziękuję Pozdrawiam
Miłosz3ds Napisano 10 Styczeń 2013 Napisano 10 Styczeń 2013 Cześć. Domyślam się że 3ds max? Jeżeli tak, to jest na to sposób. Wejdź do edytora materiałów, zaznacz swoją cegłę. Teraz zależy od edytora materiałów - w nowym zaznacz ostatnią ikonkę, kulkę z kursorem. W starym edytorze materiałów - taka sama ikonka, ale jest w pionowym pasku na przedostatnim miejscu. Pozdrawiam.
baleron Napisano 10 Styczeń 2013 Autor Napisano 10 Styczeń 2013 (edytowane) tak, 3ds max, zapomniałem wspomnieć :) dziękuje za odpowiedź działa i jeśli by mi zależało tylko na całych obiektach było by wszystko idealnie, niestety zależy mi na zaznaczaniu konkretnych pod-obiektów, obawiam się niestety że nie ma takiej możliwości w takim razie pytanie, czy jest możliwość dodawania pod-obiektów na odpowiednie warstwy Poradziłem sobie wczoraj, po prostu wydzieliłem pod-obiekty jako osobne obiekty co daje swobodniejszą kontrolę nad nimi Edytowane 11 Styczeń 2013 przez baleron
Rekomendowane odpowiedzi