Napisano 10 Styczeń 201312 l Witam Po roku obserwowania forum zabrałem się sam za modelowanie :D Jest to moja pierwsza praca i moj pierwszy Wip,
Napisano 10 Styczeń 201312 l Hej fajnie nie zniechecaj sie. Moglbys sprobowac z mniejszym zageszceniem. Rozlozyc UV potem dac suporedge by subdiby mialy ladne ostre krawedzie albo w maxie podzielic na smooth grupy które mozna wykorzystac przy zageszczaniu. Jeszcze ewentualnie creasy na edge.
Napisano 10 Styczeń 201312 l Autor No i wylądowałem na ziemi :) Dzięki. Jeszcze z mniejszym zagęszczeniem sobie poradzę , ale jak już zrobić te ostre krawędzie to już chyba nie. :) Ale najgorzej chyba nie jest :D
Napisano 10 Styczeń 201312 l na takim prostym obiekcie to nie wiem czy jest co sie bawic w jakis smooth grupy, zwykle chamfery i heja
Napisano 11 Styczeń 201312 l Racja, ale mógłby troche rzadszą siatkę. Rozumiem, że robisz maxie. Jestem Maykowcem ale troche w maxie robilem. Staraj się trochę rzadziej i podgląd na nurmsach rób. Teraz Jest w maxie nurms toogle nie trzeba modyfikatora uzywać. Jak będzie zadowolony z ogolnego zarysu to daj dodatkowe edge badz chamfer tak jak FF pisze. pozdro