Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Hej,

Postanowilem sobie zmontować zestaw w obudowie micro-atx i mam parę pytań bo google już mi tylko namąciło. Nie chcę nic podkręcać.

Do Maya, Photoshop, net, after.

obudowa - fractal design arc mini 340zl

procek - Intel Core i7-3770 Ivy Bridge 3.5GHz 1145zl

plyta - MSI Z77MA-G45 Computer Corp. DDR3 1600 Intel LGA 1155 335zl

ram - CORSAIR Vengeance 4x8GB CL10 DDR3 595zl

ssd samsung 830 - 256GB

1. ma to sens jak na razie? Czy 16gb ramu brać?

2. jakie chłodzenie polecacie?

3. Jaki zasilacz (moc i firma)

4. Największy problem mam jednak z grafą. mocy karty raczej nie będe w Mayi tak cisnął, nie mówiąc że połowe czasu bedę po prostu używał go do netu (nie jest to komp do pro zastosowań, ale chce żeby mi w miarę szybko renderował) Także niski pobór mocy ma znaczenie dla mnie dość spore jak i relatywnie niskie temperatury (buda micro-atx).. Długość do 40cm z tego co pamiętam.

Myślałem już o geforce gtx 650 ti, 660, 680, 560... nie mam już bladego pojęcia którą wybrać..

A może cos ze starszych GT?

Cena do 1000zł i priorytet małe pobory prądy/niskie temp.

Z góry dziękuję za pomoc!

• Odpowiedzi 6
  • Wyświetleń 1,4k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

ustaw sobie filtr wyszukiwania na pasywne chłodzenie i tam już znajdziesz.

Napisano

Trochę to dla mnie dziwne, że taki zestaw chcesz pakować w micro atx. Można wiedzieć dlaczego? Patrząc na wymiary obudowy, którą wybrałeś to nie ma zbytnio sensu. Wymairy twojej obudowy to: (W x D x S) 395 x 486 x 210. Obudowa, którą ja mam, zwykły ATX, mieszczący normalnych wymiarów płytę i pozostałe graty ma wymiary 424 x 490 x 190 więc to praktycznie to samo, a nie ma problemu z wyborem wielkości podzespołów. Tym bardziej, że na procesor, który wybrałeś powinno się raczej założyć jakieś większe chłodzenie niż boxowe bo Ivy Bridge się mocniej grzeje niż wcześniejsze generacje procesorów.

Napisano
  • Autor

Kurde no sam nie wiem.. wydawala mi sie dosc zgrabna na fotkach/filmach, A nie chcialem stawiac normalnej wielkosci pudla ze wzgledu na malo miejsca.

Olaf co do pasywnie chlodzonych to raczej w ciasna obudowe sie nie powinno wciskac, bo osiagaja wysokie temp, zwlaszcza w lecie.

Tak przynajmniej czytalem :)

Napisano
660, 680, 560

to co podajesz to karty raczej z wyzszej polki wydajnosci zjadajace calkiem sporo mocy, np 560Ti potrafi zjesc kolo 200W na maksymalnym obciazeniu. Jak szukasz karty z niskim poborem mocy to patrz na troche nizsze numerki, nvidia w tym momencie ma 640,630,620 a nawet 610 dla fanow mniejszej wydajnosci i mniejszego poboru mocy.

pozdrawiam

Napisano
  • Autor

ok super dzieki :) juz lookam

edit: 640 GT da rade?

Edytowane przez ptaszek