Napisano 16 Sierpień 200420 l Witam ponownie :) ! Skoro tak dobrze poradzilięcie sobie ze świtłem flarą to co powiecie na CHMURE ..... ?? cholender kompletnie nie wiem jak się za to zabrać , chciałbym troche pofruwać pomiędzy nimi i stworzyć jakiś filmik ..... no ale jak zrobić CHMURE , może macie namiar na jakis dobry tutorial niezbyt skomplikowany ( dopiero ucze się maxa ) Z góry dziękuje za wszystkie podpowiedzi !!
Napisano 16 Sierpień 200420 l Na tej stronie jest tutorial o robieniu chmur, mysle ze na poczatek powinien wystarczyc. Podstawy sa, reszta to kombinowanie: http://www.max3d.pl/tutoriale/kurs118/index.html Pozdrawiam
Napisano 16 Sierpień 200420 l a można spytać co ty budujesz ?? tu flara........eeeeeeeeeee.... tu chmura......
Napisano 16 Sierpień 200420 l Autor hehhhhh , jeszcze nie wiem , oglądam dużo rzeczy i jak nie wiem jak to zrobić to jest żle i zawsze się pytam ... a jak już powiedziałem chciałbym pofruwać .... :) a co do tych chmurek to je już przerabiałem .... coś mi nie wyszło , musze spróbować raz jeszcze ... ale jak macie coś jeszcze to prosze o help
Napisano 19 Sierpień 200420 l Jeżeli ktoś ma możliwość to AfterBurn jest świetny. Poniżej zamieszczam jeden render z gotowych projektów dostarczonych razem z pluginem.
Napisano 20 Sierpień 200420 l Autor .... Streaker .... chmura jest super , ale nie jestem biegły w maxie :) i nie rozumien co do mnie napisałeś ..... :) nie wiem co to jest AfterBurn czy ktoś może to wyjaśnić . ... dreamscape - też nie wiem co to :) ale dzięki za rade Bacry .....help czy ktoś mi to wyjaśni ?
Napisano 20 Sierpień 200420 l hmm .... no http://www.google.pl .... wpisz magiczne slowo i szukaj ;) powodzenia ....
Napisano 20 Sierpień 200420 l Ten gość mnie rozbraja. Marcin czy ty sobie jakieś makro zrobiłeś i teraz tylko autotekst wstawiasz?? Afterburn i dreamscape są pluginami. Dodatkami do maxa dzięki czemu masz specjlane rodzaje obiektów, świateł, efektów itp. Chmury najczęściej występują jako enviroment, gdzie można ustawić setki parametrów i uzyskać naprawdę niesamowite efekty.
Napisano 20 Sierpień 200420 l hehe sorki za offtopic .... ale jak zacznie radzic sobie z szukaniem to bedzie juz bardziej zaradny ... :) bez zadnej tam urazy co do mojej osoby prosze ... ;)
Napisano 20 Sierpień 200420 l Autor to jak ruszyć ten temat w surowym 3ds max ...... chyba będzie ciężko ..... no cóz chyba zrobie to szybciej w archicadze
Napisano 21 Sierpień 200420 l W surowym maxie najprościej za pomocą fire efect (dawniej nazywany combustion jednak od kiedy dyskretni wprowadzili program o takiej nazwie efekt w maxie też przemianowali). Tutorial na stronie max3d.pl P.S. Urazy żadnych nie czynię;) Ale nie można ze wszystkim odsyłać do googli. Raczej już przeszukać to forum, ponieważ temat był już wieeele razy wałkowany.