Napisano 28 Styczeń 201312 l Wiatm Pojawia mi się przepalenie scian w viewporcie jak wstawie światła (jak ukryje nic nie pomaga) Maiłem maxa 2009 wystarczyło cofnąć ostatni ruch (undo) a potem (redo) i przepalenie "gasło" natomiast w 2012 muszę wejść w configure viewports - lighting and shadows - i wybrac OK. Troche to męczące :( może mi ktoś pomóc? ---- 3dsmax2012+v-ray 2.3
Napisano 28 Styczeń 201312 l Zapewne masz ustawiona opcje realistic ako rodzaj wyświetlania, zupełnie nieprzydatny patent wcale nie odwzorowujący światła cieniowania jakie potem będzie w renderach i ustaw wyświetlania na shaded a przestaniesz mieć problemy
Napisano 28 Styczeń 201312 l Autor zapomnialem dodać w display driver selection mam direct3d a nie nitrous... wnerwiało mnie @shadowsexpe w viewport conf. - Lihg.& Shadows w Apply to miałem Activ viewport only zmieniłem na all viewports jak na razie pomogło, ale na pewno dam znacz czy na trwale :)
Napisano 28 Styczeń 201312 l jesli dobrze pamietam to Crtl+L przelancza viewport pomiedzy wyswietlaniem swiatel a wyswietlaniem defaultowego oswietlenia.
Napisano 28 Styczeń 201312 l Autor @mirach dzieki za skrót klawiszowy :) na pewno się przyda @shadowsexpe dzieki za naprowadzenie. Jednak ustawienia wyswietlanie swiatel w róznych viewportach przyczyniały się do tego że w oknie perspective zmieniało się w viewport conf. - Lihg.& Shadows w "Apply to" miałem Activ viewport only zmieniłem na all viewports (w display driver selection mam direct3d a nie nitrous) i u mnie pomogło :) Jak to bedzie pomocne komuś ... :)