Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam jestem na tym forum nowy bo odniedawna mam 3ds max i malo sie na nim znam wiec prosze was czy mogli byscie mi podac jakis dobry tutorial "jak zrobic kule wystrzelona z pistoletu" lub napisac jak to zobic? Gdzyz bede robil film do gry Counter-Strike i bardzo potrzebny jest mi taki efekt :> Chodzi mi o cos mniejwiecej takiego jak w filmie 3dMorgan niewiem czy ktos widzial :>

• Odpowiedzi 15
  • Wyświetleń 1,9k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

wymodelowac pistolet ;) wyloftować kule .... i zanimowac ją jak wylatuje z lufy .... ;)

efekt ognia mozesz uzyskac za pomoca particles maxowych ... nie znudź sie jezeli na jutro ani na za tydzien tego nie zrobisz .... ;)

powodzenia .... i mam nadzieje ze dostaniemy link do filmiq (jezeli powstanie)...

Napisano

a moglbys dac screeny z tego filmiku? Nie chce mi sie sciagac czegos przez 20 min tylko po to zeby zobaczyc jak ma kula wygladac:]

Napisano

Nie wiem w czym problem. Sam pocisk to prosta bryła lathe. Rozmycie chyba najlepiej dodac na etapie postprodukcji.

Napisano

a ja widze ze nawet nie zajrzales do ksiazki, ktora ci polecilem

w dziale podstawy na max3d.pl "Matrix - bla bla" to pozycja dla ciebie

Dowiesz sie jak zrobic taki a'la matrixowy trick

Napisano
  • Autor

thx teraz cos pokombinuje jak mi niewyjdzie to napisze :>

Update:

Hmmm jeszcze 1 pytanko jak wstawic ta kule potem do filmu i tak jak w tym kawalku ktory zaprezentowalem ?

PS: Nic z tej ksiazki nierozumiem :P

Napisano

potem ja wstawic mozna w programie adobe premiere, after effects, combustion, lub jakimkolwiek innym do obrobki wideo :) przydatny moze sie tu okazac kanal alfa.

P.S. Jezeli nic z ksiazki nie rozumiesz to przerob tutoriale w dziale podstawy, i inne.

Napisano
  • Autor

a gdzie jest to after effect ?

EDIT:

Aha no i chodzi mi o takie wstawienie kuli do filmu jak bylo na tym 3dmorgan :>

Napisano
a gdzie jest to after effect ?

EDIT:

Aha no i chodzi mi o takie wstawienie kuli do filmu jak bylo na tym 3dmorgan :>

W sklepie .

Napisano
  • Autor

hmm bardzo wyczerpujaca i madra odpowiedz... pfff niwiem co ona ma oznaczac!

Napisano

zapewne autor tej niezwykle wyczerpujacej odpowiedzi mial na mysli ze programy te mozna kupic w sklepach. Mozliwe ze sa tez jakies wersje demo lub trial, zeby je znalezc wystarczy wpisac kilka wyrazow w google.

ps. Nie pytaj sie czy mozna je zdobyc legalnie inaczej, Oni tego nie lubia ;p

Napisano

podpowiem ze

1. aftereffects jest firmy Adobe

2. Combustion jest firmy Discreet calkiej tej samej co produktu "3ds Max"

powodzenia ... i jesli juz ci cos polecono ... poszukaj tego na google a pozniej zadaj pytanie jezeli nie znalazles ... :)

Napisano
  • Autor

eh ja myslalem ze aftereffects jest gdzies w adobe premier i dlatego zapytalem :P niechodzilo mi o to z kad moge wziasc aftereffects tylko jak wstawic to w adobe premier :P