Napisano 14 Luty 201312 l witam, mam takie pytanko ponieważ jestem w trakcie tworzenie BMX-a i jeśli zrobię widok z siatki to w tych 2 miejscach tak dziwnie wygląda czy to normalne ? czy trzeba to zmienić ? . Na zdjęciu podpisane jakich funkcji do tego użyłem
Napisano 14 Luty 201312 l Cześć, myślę iż inni będą mogli Ci więcej powiedzieć ale siatkę na pewno wypadałoby poprawić, co do zębatki to ja bym zrobił w ten sposób, pozbyłbym się tych trójkątów jakie się znajdują, zaznaczył główny poligon użył lekko opcji "inset" następnie zaznaczył nowo powstałe krawędzie i użył opcji "collapse" co do drugiej części bmx'a to niestety w żaden sposób nie jestem wstanie pomóc. Bankowo nie jest dobrze z siatką.
Napisano 15 Luty 201312 l moja czarodziejska kula szfankuje, wiec nie wiem co to za soft. CO do siatki... to faktycznie dziwna i nie tylko zaznaczone fragmenty. O ile na zebatce jest to zwykle zamkniecie (cap hole), to na elemencie przedniego kola do poprawki. Btw masz pelno niepotrzebnych i nic nie wnoszacych podzialow. np na widelcu masz setki podzialow po obwodzie, po co na co?. druga sprawa chyba cos zle przekminiles, laczac widelec z sama rama.: ] to nie dziala: ]
Napisano 15 Luty 201312 l Autor Soft to C4D, co do widelcy to dzięki za podpowiedź :) napewno to edytuje.