Skocz do zawartości

Featured Replies

• Odpowiedzi 4
  • Wyświetleń 1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
Witam, mam problem, potrzebuje materiał grysiku/ kamyszków, i nie wiem jak go zrobić.. ma być wykorzystany w wizualizacji, robienie geometrią raczej mija się z celem, na vray pattern mnie nie stać, jak można to inaczej wykonać żeby uzyskać podobny efekt http://rendering.ru/media/catalog/product/cache/1/image/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/9/2/920.jpg

oni mapowali na plane'ach jesli posjrzysz na ilustracji poprzedzajaca ta, ktora zamiesciles tutaj. Plane'y mozesz wyrzucic do VRay proxy i kopiowac bez ograniczen.

Napisano
  • Autor

No powiem że z tekstury co podał kolega wyżej ciężko cokolwiek wykonać, myślałem multiscatterem rozrzucić, ale tez pojawiają sie problemy. Najgorsze jest to że nie wiem jak połączyć kilka rzeczy na raz, i tutaj tez się zgłaszam po waszą pomoc, musze wykonać tak jak na załaczonym obrazku.

Musze połączyć pozbruk (kostkę) , trawe, i kamyszki, i zastanawiam się też czy da radę sie to wykonać na jednym Plane-jnie ;/

Nie wiem jak też stworzyć realistyczny materiał kostki, bo jakoś mi nie wychodzi.

Prosze o porady.

pozbruk.jpg