gucias Napisano 21 Luty 2013 Share Napisano 21 Luty 2013 hej. daaawno tu nic nie wrzucałem bo poziom tutejszych prac mnie już przeraża....jeszcze długo Was nie dogonię :) w ramach ciągłych ćwiczeń blendera z Cycles Render zrobiłem nowy render mojego starego modelu. może komuś na pulpit się przyda :):) p.s ...w sumie to trochę więcej sampli mogłem dać to by trochę ten szum w szybach mniejszy wyszedł przy DOF Render GPU 5:00 min MSI N580GTX 1,5GB 6:40 min Gigabyte GTX660Ti 2GB praca bez postprocesingu w programach 2D - czysty blender Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wujek_kane Napisano 21 Luty 2013 Share Napisano 21 Luty 2013 Bardzo ładne, tylko ten DOF chyba ciutkę za mocny - w zasadzie ostry jest sam przód samochodu, a chyba nie o to chodzi w takich studyjnych prezentacjach. W każdym razie bardzo fajnie, ale możesz się pokusić jeszcze o inne rendery, jeśli masz ochotę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas Napisano 21 Luty 2013 Share Napisano 21 Luty 2013 Ładnie to wygląda ale faktycznie DOF za duży - wygląda bardziej jak model w małej skali, no chyba, że właśnie taki efekt chciałeś osiągnąć:). Dodatkowo przy takim ujęciu mógłbyś się pokusić o displacement zamiast bumpa na podłożu (w Cyclesie displacement jest jaki jest, ale jednak jest;) ). Ile sampli, jeśli można spytać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thecrev Napisano 21 Luty 2013 Share Napisano 21 Luty 2013 wygląda jak model zabawka ale poza tym fajnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi