gucias Napisano 21 Luty 2013 Napisano 21 Luty 2013 hej. daaawno tu nic nie wrzucałem bo poziom tutejszych prac mnie już przeraża....jeszcze długo Was nie dogonię :) w ramach ciągłych ćwiczeń blendera z Cycles Render zrobiłem nowy render mojego starego modelu. może komuś na pulpit się przyda :):) p.s ...w sumie to trochę więcej sampli mogłem dać to by trochę ten szum w szybach mniejszy wyszedł przy DOF Render GPU 5:00 min MSI N580GTX 1,5GB 6:40 min Gigabyte GTX660Ti 2GB praca bez postprocesingu w programach 2D - czysty blender
wujek_kane Napisano 21 Luty 2013 Napisano 21 Luty 2013 Bardzo ładne, tylko ten DOF chyba ciutkę za mocny - w zasadzie ostry jest sam przód samochodu, a chyba nie o to chodzi w takich studyjnych prezentacjach. W każdym razie bardzo fajnie, ale możesz się pokusić jeszcze o inne rendery, jeśli masz ochotę.
Lucas Napisano 21 Luty 2013 Napisano 21 Luty 2013 Ładnie to wygląda ale faktycznie DOF za duży - wygląda bardziej jak model w małej skali, no chyba, że właśnie taki efekt chciałeś osiągnąć:). Dodatkowo przy takim ujęciu mógłbyś się pokusić o displacement zamiast bumpa na podłożu (w Cyclesie displacement jest jaki jest, ale jednak jest;) ). Ile sampli, jeśli można spytać?
Rekomendowane odpowiedzi