Gość threetwos Napisano 23 Luty 2013 Share Napisano 23 Luty 2013 Witam! Zaczynam przygodę z mental rayem. Próbuję wyrenderować animację samochodu i tu zaczyna się problem, podobny zresztą ostatnio miałem również w v-ray'u. Renderując animację wygląda ona na spikselowaną, rozdzielczość to 1280x720. Gdy renderuje pojedynczą klatkę, wszystko wygląda bardzo dobrze. Czy mógłby mi ktoś pomóc i napisać od czego to zależy i jak to zmienić, żeby animacja wyglądała przyzwoicie? Z góry dziękuje i pozdrawiam threetwos Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BartoszPiasecki Napisano 23 Luty 2013 Share Napisano 23 Luty 2013 Zaczął bym od sprawdzenia w jakim formacie i jakości zapisujesz animację. Polecam rendering klatka po klatce. W ten sposób będziesz mógł całość wrzucić np do Composite i tam zapisać animacje. Osobiście nie polecam renderu bezpośrednio do formatu mov czy avi... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 23 Luty 2013 Share Napisano 23 Luty 2013 Pixele czy noise na renderze? Nie masz czasami w ustawieniach FG ustawione "project from camera"? Przy niskich ustawieniach FG potrafi brudzić. Jakbyś pokazał kawałek renderu to nie wróżylibyśmy z fusów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość threetwos Napisano 23 Luty 2013 Share Napisano 23 Luty 2013 BartoszPiasecki -> dzięki :) problem się rozwiązał, że też wcześniej na to nie wpadłem. Lucek -> Niestety nadpisałem sobie plik. Podsyłam link do tej samej animacji tylko w v-ray, efekt był taki sam jak tam. W ustawieniach FG jedno i drugie ustawienie nie dało zamierzonego efektu. Animacja w rozdzielczości 1280x720 i przy takiej widać o co mi chodziło jak zatrzymasz np animacje. Dzięki za zainteresowanie i pomoc :) Zobaczę jak będą szły kolejne ujęcia ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirach Napisano 23 Luty 2013 Share Napisano 23 Luty 2013 video is private... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 23 Luty 2013 Share Napisano 23 Luty 2013 A renderujesz do pliku czy sam to składasz? Daję sobię rekę uciąć że to przez kompresje i kodek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość threetwos Napisano 24 Luty 2013 Share Napisano 24 Luty 2013 renderuje klatki do pliku i w virtualdub składam w całość i jest OK :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi