ilikeart Napisano 24 Luty 2013 Share Napisano 24 Luty 2013 Hej, Mam problem z turbosmooth'em - niektóre krawędzie nie chcą się wygładzić, mimo, że reszta działa jak należy. Cały problem widać głównie wzdłuż ręki - turbosmooth naśladuje kształt siatki, którą powinien wygładzić Ustawienia i parametry nie działających krawędzi są takie same, jak tych które działają w porządku. Widać o co chodzi na zdjęciu. Ma ktoś jakieś pomysły? Pozdrawiam, Wiktor Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blesik Napisano 24 Luty 2013 Share Napisano 24 Luty 2013 przypuszczam że są tam nie połączone vertexy, z welduj siatke Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 24 Luty 2013 Share Napisano 24 Luty 2013 Względnie możesz mieć zaznaczone żeby turbosmooth uwzględniał smooth grupy. Sprawdź to. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ilikeart Napisano 24 Luty 2013 Autor Share Napisano 24 Luty 2013 Vertexy są zweldowane. W opcjach turbosmootha uwzględnianie smooth grup jest odznaczone. Najwyraźniej program się zeźlił ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ilikeart Napisano 24 Luty 2013 Autor Share Napisano 24 Luty 2013 Rozbiłem vertexy i zweldowałem od nowa, teraz działa. Pozdrawiam i dzięki za odpowiedzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi