Gość piper4ever Napisano 26 Luty 2013 Share Napisano 26 Luty 2013 (edytowane) Witam. Od kilku dni robię wizualizację kasetonu, i wszystko było w porządku dopóki nie dodałem przedniej pleksi, w której nie potrafię wyeliminować poświaty, która jest zauważalna również na bocznym profilu. Wcześniejsze rendery bez pleksi były całkiem okej. Jak widać na załączonym renderze plyta zrobila sie szara a profil ciemniejszy. Próbowałem juz usuwać wszyskie światła ze sceny, białą "plandekę" z tyłu i ciągle podobny efekt, z tą różnicą iż bez "plandeki" złe odbicie światła było kwadratowe a nie jak w tym przypadku zaokrąglone. Proszę o pomoc bo wydaje mi się, że próbowałem już wszyskiego a dobrze byłoby znać rozwiązanie problemu. Jeśli będą potrzebne to dodam screen z ustawieniami vraya, świateł, materiałów czy czegokolwiek ;) P.S. Kaseton bez pleksi jest starym renderem i nie widać w nim żadnych cieni na profilu bocznym (niestety nie potrafię wrócić do poprzednich ustawień) Edytowane 26 Luty 2013 przez piper4ever Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stormwind Napisano 26 Luty 2013 Share Napisano 26 Luty 2013 Odbija Ci się krawędź studia, przeciągnij prawą krawędź twojej płaszczyzny studia jeszcze dalej od kasetonu lub zamiast wygiętej płaszczyzny spróbuj zrobić studio w kształcie misy,. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość piper4ever Napisano 26 Luty 2013 Share Napisano 26 Luty 2013 poskutkowało przesunięcie krawędzi studia od strony frontowej kasetonu - to ona odbijała. Dzięki bardzo! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi