Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam. Od kilku dni robię wizualizację kasetonu, i wszystko było w porządku dopóki nie dodałem przedniej pleksi, w której nie potrafię wyeliminować poświaty, która jest zauważalna również na bocznym profilu. Wcześniejsze rendery bez pleksi były całkiem okej.

Jak widać na załączonym renderze plyta zrobila sie szara a profil ciemniejszy.

Próbowałem juz usuwać wszyskie światła ze sceny, białą "plandekę" z tyłu i ciągle podobny efekt, z tą różnicą iż bez "plandeki" złe odbicie światła było kwadratowe a nie jak w tym przypadku zaokrąglone.

Proszę o pomoc bo wydaje mi się, że próbowałem już wszyskiego a dobrze byłoby znać rozwiązanie problemu.

Jeśli będą potrzebne to dodam screen z ustawieniami vraya, świateł, materiałów czy czegokolwiek ;)

P.S. Kaseton bez pleksi jest starym renderem i nie widać w nim żadnych cieni na profilu bocznym (niestety nie potrafię wrócić do poprzednich ustawień)

Edytowane przez piper4ever

• Odpowiedzi 2
  • Wyświetleń 1,4k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Odbija Ci się krawędź studia, przeciągnij prawą krawędź twojej płaszczyzny studia jeszcze dalej od kasetonu lub zamiast wygiętej płaszczyzny spróbuj zrobić studio w kształcie misy,.

Napisano

poskutkowało przesunięcie krawędzi studia od strony frontowej kasetonu - to ona odbijała. Dzięki bardzo!