Napisano 26 Luty 201312 l Cześć wszystkim :) Napisać, że dawno mnie tu nie było to chyba lekkie nadużycie. Starsi forumowicze i zlotowicze na pewno mnie gdzieś tam pamiętają nowsi niekoniecznie (ale to chyba dobrze) ;-) Niech na moją obronę będzie, że regularnie forum przeglądałem! Chciałbym poddać w diabelski ogień krytyki moją ostatnią animację. Jest to poklatka z dużą ilością modelinowych elementów i nie mniejszą ilością kompozycji. Scenariusz powstał kilka lat temu, jednak dopiero teraz nadarzyła się okazja aby film zrealizować i skończyć. Zdjęcia i pre zajęły ok 2 miesięcy, postpro kolejne dwa. Całość skończyłem ok. miesiąca temu. Technicznie - wiem, że jest tam cała masa błędów (mam nadzieję, że nie wszystkie wyłapiecie ;-) ), pośpiech zrobił swoje. Jeśli będą jakieś pytania co do realizacji to chętnie rozwinę. Tematyka filmu jest... ehhhh sami zresztą zobaczcie. :D Wersja 720p będzie po kliku na ikonkę vimeo. https://vimeo.com/60189572 Na dole skromniutki storyboard. Edytowane 28 Luty 201312 l przez Plastique
Napisano 27 Luty 201312 l bardzo dobra animacja :) gdybys nie byl wczesniej zalogowany to bym cie podal do sadu za podrobe nicka :P
Napisano 27 Luty 201312 l Autor Haha, dzięki plasti. Faktycznie zbieżność nicków jest, ale może jakoś damy radę ;-)
Napisano 27 Luty 201312 l Wytkonanie bardzo fajne. Strasznie podziwiam ludzi, którzy się zajmują animacją poklatkową - ciężko mi sobie nawet wyobrazić jak to jest czasochłone i ile wymaga cierpliwości. Tematyka kontrowersyjna ale dająca do myślenia. Całość ma fajny klimat i trzyma się kupy. Także gratuluje :) Pozdrawiam!
Napisano 27 Luty 201312 l Bardzo duzo fajnych animacji wyskakuje ostatnimi dniami na forum, miedzy innymi twoja, cieszy mnie to :) Momentami klimat jak w grze Limbo :P Nie zalapalem tylko czemu zombie zrobil z orzelka mielone i zjadl, ale ja jestem zbyt prostacki :D Podoba sie :)
Napisano 28 Luty 201312 l Autor @blinq - Dziękuję pięknie! Czasochłonne jest to strasznie, ale ile frajdy... :) Cieszę się, że filmik dał Ci do myślenia, to też było moim zamiarem. Choć przyznaję, że za tematykę oberwałem po uszach tu i tam. @Juzwa - No właśnie długo nic - a teraz wysyp świetnych filmików. Muszę zobaczyć tego Limbo pewnie będę grau. No i super, że filmik Ci się podoba :)