Napisano 10 Marzec 201312 l Witam wszystkich, Ostatnio zbieram się powoli do wymiany stacji roboczej. I pomyślałem o laptopie z racji tego, że dużo się ostatnio przemieszczam. A w domu i tak przecież mogę podłączyć się pod stacje dokującą (czyt. monitor, klawiatura, tablet, mysz) Aktualnie pracuje w pakiecie adobe (ps,il,ae) i 3ds max. Desktop którego używam też już jest wiekowy: procesor intel core2quad q6600 grafika ostatnio się spalił leciwy gtx8800, także jest jakiś geforce gtx560 ram 4gb pc-6400 (tak to skandalicznie mało!) i tyle chyba z podzespołów które mają jakieś istotne znaczenie. Wpadł mi w oko taki o to laptop http://allegro.pl/laptop-msi-ge70-i7-3630qm-16gb-750-gtx660m-2gb-fhd-i3078633413.html -procek i7 -grafika gtx660 -ram 16gb -no i matryca matowa fullhd 17 cali. Może się ktoś wypowiedzieć czy warto się w to pchać? Chciałbym żeby mi ten laptop też kilka lat posłużył. Edytowane 10 Marzec 201312 l przez tomjacki
Napisano 10 Marzec 201312 l Skoro napisałeś że sporo biegasz to nie masz wyboru. Tylko zastanów się nad jedną kwestią: 17 to już spora konstrukcja. Ja osobiście jak mam lecieć na spotkanie z komputerem (mam właśnie 17) to raczej biorę samochód. Jak będę wymieniał lapka to na 15 z fullhd. Jeszcze jedno, to dość płaska konstrukcja, przynajmniej tak wygląda na zdjęciach. Warto zwrócić uwagę na to żeby kompuer był dobrze wentylowany jeśli zamierzasz zniego kożystać w maxie bo będzie się nagrzewał
Napisano 10 Marzec 201312 l jak ma posłużyć kilka lat i dużo się przemieszczasz to mi to kojarzy się tylko z jednym modelem... thinkpadem ;) ale to chyba będzie drogo. ja sam porzuciłem ideę laptopa bo praktycznie nie istnieją takie z monitorami z 1200px na wysokość, a dla mnie to absolutne minimum :/
Napisano 10 Marzec 201312 l ja sam porzuciłem ideę laptopa bo praktycznie nie istnieją takie z monitorami z 1200px na wysokość, a dla mnie to absolutne minimum :/ mi sie udalo pare lat temu wyrwac Della 1920x1200px, wielkie bydle 17 calowe, ale przez pare lat dzialalo dobrze jako awaryjna stacja robocza. Teraz lezy spokojnie w kącie bo jednak tachanie tego na spotkania z klientem bylo dosc uciazliwe. co do pchania sie w lapka. Nie oczekuj od laptopa wydajnosci desktopowej. Jak sie przemieszczasz to wyboru nie masz :)
Napisano 10 Marzec 201312 l 6.5 w cinebenchu to super wynik 2600k stacjonarny ma chyba 6.7. Ogólnie maszyna paskudnej firmy z ochydnym designem. Jeżeli to Ci nie przeszkadza w wychodzeniu z nią z domu (i masz prąd na miejscu) to ja bym sie nie zastanawiał. no i pamietaj ze to 3.5kg z zasilaczem, a bez niego ani rusz przy takiej bateryjce. Aha i system bedziesz potrzebował.
Napisano 11 Marzec 201312 l Autor Ok, dzięki za zainteresowanie tematem. Fakt design obudowy laptopa odstrasza, ale nic lepszego chyba w tej cenie nie znajdę. Mam nadzieje jednak, że ten laptopik bedzie lepszy niż moj aktualny desktop. A to mi póki co wystarczy.