Jump to content

Mulenie na potęgę praktycznie bez powodu


JediWebster
 Share

Recommended Posts

Witam

Ostatnio zrobiłem reinstalkę systemu (z W8 na W8). Wszystko zrobiłem jak zwykle, sterowniki programy itd. jak należy. Problem w tym że teraz Blender strasznie muli. Reaguje z ogromnym lagiem, przy przenoszeniu okienka zostają na nim ślady innych otwartych, jak klikam aby przenieść kursor reaguje on dopiero za drugim kliknięciem (to są ogólnie jaja: klikam w jeden punkt - nic się nie dzieje, klikam w zupełnie inny - kursor pojawia się w wcześniej klikniętym miejscu).

 

Karta nvidia, sterowniki najnowsze, na Ubuntu działa normalnie ale do roboty potrzeba mi Windowsa więc muszę to jakoś postawić na nogi.

 

Ma ktoś pomysł co z tym zrobić?

Link to comment
Share on other sites

Miejsca mam od groma, ponad 200gb. Świeżutki system na czystej partycji.

Możliwe że to sterowniki? Nvidia cos namieszała w 314.07?

 

EDIT1:

Coś znalazłem na blender artit:

"nvidia 314.07 driver release issue: Blender gets slow interface reaction under WIN8"

 

Zaraz to sprawdzę... generalni strasznie to dzwne.

 

EDIT2: Potwierdzam - sterowniki nvidia 314.07 chrzanią Blendera na W8 (chyba tylko).

Edited by JediWebster
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We are using cookies. Read about our Privacy Policy