Napisano 13 Marzec 201312 l Witam Ostatnio zrobiłem reinstalkę systemu (z W8 na W8). Wszystko zrobiłem jak zwykle, sterowniki programy itd. jak należy. Problem w tym że teraz Blender strasznie muli. Reaguje z ogromnym lagiem, przy przenoszeniu okienka zostają na nim ślady innych otwartych, jak klikam aby przenieść kursor reaguje on dopiero za drugim kliknięciem (to są ogólnie jaja: klikam w jeden punkt - nic się nie dzieje, klikam w zupełnie inny - kursor pojawia się w wcześniej klikniętym miejscu). Karta nvidia, sterowniki najnowsze, na Ubuntu działa normalnie ale do roboty potrzeba mi Windowsa więc muszę to jakoś postawić na nogi. Ma ktoś pomysł co z tym zrobić?
Napisano 13 Marzec 201312 l Moze brakuje miejsca na dysku systemowym? Kiedys kolega mial 2mb na C: i byly podobne objawy.
Napisano 13 Marzec 201312 l Autor Miejsca mam od groma, ponad 200gb. Świeżutki system na czystej partycji. Możliwe że to sterowniki? Nvidia cos namieszała w 314.07? EDIT1: Coś znalazłem na blender artit: "nvidia 314.07 driver release issue: Blender gets slow interface reaction under WIN8" Zaraz to sprawdzę... generalni strasznie to dzwne. EDIT2: Potwierdzam - sterowniki nvidia 314.07 chrzanią Blendera na W8 (chyba tylko). Edytowane 13 Marzec 201312 l przez JediWebster