Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Borykam się z problemem jak zainwestować 1000dolżeby być zadowolony z wydajności w 3d max .

Posiadam Quadro 600 dobra karta ale trochę małodo moich aspiracji :).

Co byś cię wybrali z tego Qk4000/Q5000| GTX 680/690/Titan.

• Odpowiedzi 10
  • Wyświetleń 2,8k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Nie wiem jak Q5000 ale Q6000 nie ma sobie rownych! :) wiec tylka ja idzie mi doradzic jesli chodzi o najwyzsza polke, w jaka mam wrazenie celujesz.

Napisano

w 1000dol sie nie zmieszcze z 6000 bo Q5000 to idzie wyrwac za 800dol.

Napisano

Wydajnosc w viewportach jak i pomoc w renderowaniu np. VrayRT iray. Ok wybieram miedzy Quadro k4000/Titan/680/690 teraz ktora z nich?.

Edytowane przez RafalPL

Napisano

Obawiam sie ze w renderingu titan bedzie najmocniejszy ale nie wiem jak wyglada jego temperatura pracy przy dluzszych renderingach. Sam jestem tego ciekaw. Mysle ze przy renderingu 690 bedzie płonąć wewnatrz obudowy.

Napisano

A dla viewportow Quadro K4000 jak widziałem test jest miejscami wydajniejsze od Q5000 poprzedniej generacji i sam już nie wiem, ten titan kusi.

Update

Zawężę jeszcze bardziej.

Quadro K4000

GTX TITAN

Edytowane przez RafalPL

Napisano
Test porownawczy Firepro i quadro: AMD FirePro v4900, AMD FirePro W5000, AMD FirePro W7000 , nVidia Quadro 2000, nVidia, Quadro 4000, nVidia Quadro K5000 https://forum.solidworks.com/message/346991 Moze sie komus przyda :) Dobrze byloby zalozyc staly watek w ktorym bylby odnosniki do testow.

Cały problem z tymi cholernymi kartami, że wydajność zależy w równej mierze od hardware'u, co od sterowników i aplikacji. Trzy rożne czynniki. Dlatego nie ma właściwie sposobu sprawdzić obiektywnej wydajności bez porównania w konkretnej aplikacji, a i to obarczone będzie błędem, ponieważ sterowniki kart są tak kapryśne, że większość niebanalnych programów musi stosować oddzielne ścieżki w kodzie dla różnych producentów (i generacji sterowników) - z czego wynika, że na wynik wpływają także patche wewnątrz programu (obejście buga w sterowniku może spowolnić albo przyspieszyć wyniki dla danej karty).

Miarodajne mierzyć da się chyba tylko wydajność najprostszych kodów i kerneli OpenCL (chociaż w tym drugim przypadku w grę wchodzi jeszcze jakość kompilatora)...

Napisano

Chwilka teraz katuje GTX 680 + Quadro 600 niebawem Quadro K4000.

Sterowniki robią różnice ale w nowym Adobe After Effect olali Quadro 600 i nie mam wsparcia :(