Napisano 25 Marzec 201311 l Chciałbym zrobić prostą scenę, którą wypatrzyłem sobie w internecie. [ATTACH=CONFIG]89924[/ATTACH] Oto co mam do tej pory: i ustawienia: [ATTACH=CONFIG]89925[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]89926[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]89927[/ATTACH] Proszę o jakieś sugestię co by poprawić. Konstruktywna krytyka mile widziana. Z góry dzięki. Edytowane 26 Marzec 201311 l przez robertwitczak
Napisano 25 Marzec 201311 l ogólnie idziesz w dobra stronę, na pierwszy rzut oka możesz zmniejszyć parametr w color mapping bright multiplier, gdy pokazujesz parametry kamery to ważnymi elementami są f-number, shuter speed, iso i white balance ( jak te pokarzesz resztę też będzie widać)
Napisano 25 Marzec 201311 l Autor [ATTACH=CONFIG]89909[/ATTACH] Obniżyłem bright multiplier, ustawiłem f-number 4.2, shutter speed 100, ISO 30, white balance - neutral
Napisano 25 Marzec 201311 l Daj kolorystykę schodów to sie w tym momencie sporo zmieni w obrazku i będzie można stwierdzić czy należy coś jeszcze że światłem robić
Napisano 26 Marzec 201311 l Autor [ATTACH=CONFIG]89920[/ATTACH] Dodałem samodzielnie stworzone tekstury w diffuse. Nie wygląda to w pełni zadowalająco :( muszę chyba więcej poczytać na temat teksturowania i shaderów. Macie propozycje jak to poprawić. (poza tym zastanawiam się nad tym jak podkreślić wpadające z góry światło na tej pulpitowej ścianie, tak jak to wygląda na referencji)
Napisano 29 Marzec 201311 l Nad materiałami musisz popracować, zauważyłem też że schodki u ciebie są niższe niż na refce, poniżej daje linki do kilku tutoriali. Making Of 'FAUP - Path to Knowledge' Making Of 'Rear Window' Making Of 'Rosso' Making Of 'The G-Spot' Betrand Benoit cg techniques Ronen Bekerman Modeling and rendering tutorial by Alfa Smyrna Render Spirit Tip OfTheWeek Simple interior light setup part 1