Napisano 24 Sierpień 200420 l Jak zrobic cos takiego ze ten napisa co jest na obrazku znajduje sie posrodku dwóch polygonów, tzn jak zrobic tak zeby połowa była na jednym a druga na drugim polygonie tak zeby napisa był na srodku. Bez przestawiania polygonów of course.
Napisano 24 Sierpień 200420 l UVW map \ planar, nalozony na te 2 face'y (chyba) :P no i tile wyregulowany
Napisano 24 Sierpień 200420 l no niewiem tak mi sie wydaje, sprawdzil bym ale jestem na wakacjach i nie mam maxa :(
Napisano 24 Sierpień 200420 l Postaram sie to w miare strescic: -nadajesz tym 2 poligonom osobne ID (rozne od reszty poligonow) -przypisujesz obiektowi modyfikator Mesh select i wybierasz (przy aktywnym modyfikatorze) wlasnie te 2 poligony - modyfikator UVWmap/plane dopasowany do wielkosci poligonow - tworzysz material Sub-material a w nim (w materiale odpowiadajacemu ID poligonw) tworzysz texture z napisem, odpowiednio skalujesze i gotowe. Jezeli cos namieszalem albo jest jakas latwiejsza droga to niech mnie ktos poprawi Pozdrawiam