stobolewski Napisano 13 Maj 2013 Napisano 13 Maj 2013 Witam, bawię się właśnie stabilizacja obrazu w AE cs 5.5. Problem w tym, że po ustabilizowaniu obrazu, film od czasu do czasu jest ... rozmyty, albo niektóre elementy tegoż filmu sa rozmyte (np. lądujący samolot na pasie startowym laduje i jedzie przez jakis czas i w trakcie widać takie jakby mignięcia / rozmazania) Wygląda to tak, jakby od czasu do czasu bawić sie blurem (zwiększać go i zmniejszać). Czy ktos z was wie jak temu zapobiec ? W poprzedniej wersji AE (cs4) nie było problemu, człowiek zapuszczał stabilizacje i nic sie nie rozmywało (nie licząc drgającego obrazu ;p). Może mi ktoś pomóc w jakiś sposób ? Pozdrawiam Dziękuję PS. z góry zaznaczam iż nie jest to żadne zlecenie, które wziąłem nie mając o nim pojęcia., chcę ustabilizować i obrobić swój własny filmik nagrany aparatem.
Miłosz3ds Napisano 13 Maj 2013 Napisano 13 Maj 2013 Cześć. Ciężko coś powiedzieć nie widząc materiału, ale myślę że może to być po prostu kwestia materiału filmowego. Zwróć uwagę na to, czy takie miejsca "zblurowane" nie występują tylko i wyłącznie wtedy, kiedy są najostrzejsze ruchy kamerą/aparatem na oryginale. Może po prostu aparat nie zdążył przez ten ruch złapać wszystkich informacji o obrazie i po stabilizacji to wychodzi.
mirach Napisano 13 Maj 2013 Napisano 13 Maj 2013 ten efekt to poprostu to ze na filmie masz motion blur, on nie znika jak wystabilizujesz obraz.
Rekomendowane odpowiedzi