Napisano 13 Maj 201311 l Witam, bawię się właśnie stabilizacja obrazu w AE cs 5.5. Problem w tym, że po ustabilizowaniu obrazu, film od czasu do czasu jest ... rozmyty, albo niektóre elementy tegoż filmu sa rozmyte (np. lądujący samolot na pasie startowym laduje i jedzie przez jakis czas i w trakcie widać takie jakby mignięcia / rozmazania) Wygląda to tak, jakby od czasu do czasu bawić sie blurem (zwiększać go i zmniejszać). Czy ktos z was wie jak temu zapobiec ? W poprzedniej wersji AE (cs4) nie było problemu, człowiek zapuszczał stabilizacje i nic sie nie rozmywało (nie licząc drgającego obrazu ;p). Może mi ktoś pomóc w jakiś sposób ? Pozdrawiam Dziękuję PS. z góry zaznaczam iż nie jest to żadne zlecenie, które wziąłem nie mając o nim pojęcia., chcę ustabilizować i obrobić swój własny filmik nagrany aparatem.
Napisano 13 Maj 201311 l Cześć. Ciężko coś powiedzieć nie widząc materiału, ale myślę że może to być po prostu kwestia materiału filmowego. Zwróć uwagę na to, czy takie miejsca "zblurowane" nie występują tylko i wyłącznie wtedy, kiedy są najostrzejsze ruchy kamerą/aparatem na oryginale. Może po prostu aparat nie zdążył przez ten ruch złapać wszystkich informacji o obrazie i po stabilizacji to wychodzi.
Napisano 13 Maj 201311 l ten efekt to poprostu to ze na filmie masz motion blur, on nie znika jak wystabilizujesz obraz.