Napisano 13 Maj 201311 l bardzo blachy problem, ale mi niemilosiernie przeszkadza: Modeluje w editable poly, selektuje powiedzmy sobie edge, i chce je przesunac move tool-em. Coordinates system mam screen. Teraz widze zolty kwadracik z 2 strzalkami, czyli move tool, teraz trzeba kliknac w srodku tego zoltego kwadratu by przesunac dana edge. PROBLEM JAKI MAM TO: gdy sie klika w tym zoltym kwardacie, czasami nie dziala move tool tylko selektuje sie edge gdzies w tle! nie moge nawet opisac do jakiej k* mnie to doprowadza :D zna ktos na to sposob? i tak widac, po rodzaju kursora czy sie wlaczy move tool czy zmieni selekcja, ale zwracanie na to uwagi tez mnie dobija juz. z gory dzieki za pomoc
Napisano 14 Maj 201311 l Albo wciskaj sobie spację, która zablokuje selekcję, albo przesiądź się na Modo w celu modelowania ;)
Napisano 14 Maj 201311 l Nigdy nie miałem takiego problemu, powiększ sobie gizmo w opcjach jak nie możesz trafić;)
Napisano 14 Maj 201311 l Autor wow, dzieki za pomoc mafida, widze ze czytanie ze zrozumieniem u ciebie lezy :p