Gość jooni22 Napisano 17 Maj 2013 Napisano 17 Maj 2013 Witam, jestem fotografikiem, zajmuje się dokładnie fotografowaniem wesel, przerabiam zdjęcia w domu na starym komputerze, 3gb ram karta graficzna Radeon 9200se. Teraz przyszedł czas aby wymienić mój stary monitor, chciałbym zainwestować w coś lepszego. Mam do wydania na ten cel 3000 zł 22" lub 24" aspekt 16x10. Czy ktoś mógłby doradzić coś dobrego, Zastanawiam się nad kupnem monitora firmy NEC P241W-BK, wie ktoś czy to dobry wybór ?, Czy za tą cenę nie dostanę nic lepszego ?.
KLICEK Napisano 17 Maj 2013 Napisano 17 Maj 2013 jezeli do tej pory ci stykal stary grat do pracy, to raczej 3k na monitor w dzisiejszych czasach to troche przesada ;) kup sobie cos z nizszej polki ;) np sprobowac della na e-ips http://www.agito.pl/monitor-dell-24-led-u2412m-2492-478780.html?utm_source=ceneo.pl&utm_medium=Feed&utm_content=478780&utm_campaign=wszystkie powinien Ci styknac ;) kupisz 2 albo nawet 3 i bedziesz mial centrum dowodzenia jak w starwarsach
Gość jooni22 Napisano 18 Maj 2013 Napisano 18 Maj 2013 Tak, ale jak kupie w przyszłości lepszy komputer to będzie git. Czy karta graficzna obrobi w ogole i czy trzeba go jakoś specjalnie kalibrować ?. Mam 3k na monitor wiec chcę kupić za taką cenę mniej więcej, kwestia czy wszystko będzie funkcjonować i czy kupić eizo czy neca ?.
Traitor Napisano 18 Maj 2013 Napisano 18 Maj 2013 Eizo sreizo...., kup zwyklego dela tak jak pisze Klicek. Eizo podobnie jak karty Quadro, to przepompowane marketingowo produkty.
PurePixel Napisano 3 Listopad 2013 Napisano 3 Listopad 2013 Polecam eizo sx2262w za 3000 kupisz go razem z kalibratorem sprzętowym. Posiadam taki i bardzo Sobie chwalę. Zdjęcie na wydruku wychodzi dokładnie takie jak na matrycy. Oczywiście po prawidłowej kalibracji. Dystrybutor u którego kupowałem też taki posiadał na zapleczu do obrobki fotografi. Oczywiście do obróbki powinien być z osłoną. Kosztuje 50zł, mozna także zrobić samemu. Jednak przy koszcie 3k 50zl w tą czy w tamta nie powinno robić duzej różnicy
Kramon Napisano 3 Listopad 2013 Napisano 3 Listopad 2013 Eizo sreizo...., kup zwyklego dela tak jak pisze Klicek. Eizo podobnie jak karty Quadro, to przepompowane marketingowo produkty. Dokładnie :D a reszte kasy w aparat albo w komputer.
Rekomendowane odpowiedzi