Napisano 17 Maj 201311 l Witam, jestem fotografikiem, zajmuje się dokładnie fotografowaniem wesel, przerabiam zdjęcia w domu na starym komputerze, 3gb ram karta graficzna Radeon 9200se. Teraz przyszedł czas aby wymienić mój stary monitor, chciałbym zainwestować w coś lepszego. Mam do wydania na ten cel 3000 zł 22" lub 24" aspekt 16x10. Czy ktoś mógłby doradzić coś dobrego, Zastanawiam się nad kupnem monitora firmy NEC P241W-BK, wie ktoś czy to dobry wybór ?, Czy za tą cenę nie dostanę nic lepszego ?.
Napisano 17 Maj 201311 l jezeli do tej pory ci stykal stary grat do pracy, to raczej 3k na monitor w dzisiejszych czasach to troche przesada ;) kup sobie cos z nizszej polki ;) np sprobowac della na e-ips http://www.agito.pl/monitor-dell-24-led-u2412m-2492-478780.html?utm_source=ceneo.pl&utm_medium=Feed&utm_content=478780&utm_campaign=wszystkie powinien Ci styknac ;) kupisz 2 albo nawet 3 i bedziesz mial centrum dowodzenia jak w starwarsach
Napisano 18 Maj 201311 l Tak, ale jak kupie w przyszłości lepszy komputer to będzie git. Czy karta graficzna obrobi w ogole i czy trzeba go jakoś specjalnie kalibrować ?. Mam 3k na monitor wiec chcę kupić za taką cenę mniej więcej, kwestia czy wszystko będzie funkcjonować i czy kupić eizo czy neca ?.
Napisano 18 Maj 201311 l Eizo sreizo...., kup zwyklego dela tak jak pisze Klicek. Eizo podobnie jak karty Quadro, to przepompowane marketingowo produkty.
Napisano 3 Listopad 201311 l Polecam eizo sx2262w za 3000 kupisz go razem z kalibratorem sprzętowym. Posiadam taki i bardzo Sobie chwalę. Zdjęcie na wydruku wychodzi dokładnie takie jak na matrycy. Oczywiście po prawidłowej kalibracji. Dystrybutor u którego kupowałem też taki posiadał na zapleczu do obrobki fotografi. Oczywiście do obróbki powinien być z osłoną. Kosztuje 50zł, mozna także zrobić samemu. Jednak przy koszcie 3k 50zl w tą czy w tamta nie powinno robić duzej różnicy
Napisano 3 Listopad 201311 l Eizo sreizo...., kup zwyklego dela tak jak pisze Klicek. Eizo podobnie jak karty Quadro, to przepompowane marketingowo produkty. Dokładnie :D a reszte kasy w aparat albo w komputer.