Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam, mam mały problem z materiałem VRayFastSSS2. Mianowicie chcę uzyskać coś takiego jak pierwszy obrazek poniżej. Jedyny problem to ta biała plama, chcę się jej pozbyć ale nie wiem jak. W środku niebieskiego boxa jest kula światła Vray i ona od środka oświetla, a sam box ma materiał VRay2SidedMtl i w środku tego materiału jak jest Front to wrzuciłem SSS2 i po wyrenderowaniu pojawia się ta biała plama, a gdy wrzucam zwykły materiał VRayMtl to nie ma tej białej plamy(drugi obrazek poniżej). Jeśli ktoś wie w czym jest problem to będę bardzo wdzięczny. Pozdrawiam

clipboard01vkb.jpg

clipboard02vh.jpg

• Odpowiedzi 2
  • Wyświetleń 1,5k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

nie wiem czy fastsss dobrze współpracuje jako submaterial 2sided. Nie moższ po prostu w drugiej opcji zmniejszyć mocy światła wewnątrz? otrzymasz w zasadzie to samo co w pierwszym obrazku, jeśli mam strzelać to pewnie też z mniejszym czasem renderu?

Napisano
  • Autor

Problem rozwiązany, wystarczyło odznaczyć Affect Specular w panelu z parametrami tego światła w boxie.

otrzymasz w zasadzie to samo co w pierwszym obrazku

własnie że nie za bardzo, fast SSS daje dużo lepszy efekt, przynajmniej dla mnie.