Napisano 30 Maj 201311 l Witam, Sculptris wciągnął mnie jak czarna dziura, poniżej moja druga rzeźba w życiu, proszę o ocenę w skali od jeden do miliona. Ucho się nie liczy, włosy też na szybko, właściwie to siedziałem tylko nad ustami, nosem i policzkami i troche nad oczami. W sumie 4-5h. Jak najlepiej robić progress w sculptowaniu, wymodelować 100 głów? Czy może przestudiować anatomię? Ile mi brakuje do zostania najlepszym sculptorem na świecie? Pozdrawiam [ATTACH=CONFIG]90648[/ATTACH]
Napisano 30 Maj 201311 l spoko ci idzie .. ja najwiekrzu progres zrobiłem robiąc jedną głowe na dzień
Napisano 30 Maj 201311 l najlepiej nauczysz się studiując anatomię robiąc główki z refelek, powiedzmy tak przykładowo z 1000 główek i będzie dobrze. no troszeczkę CI jeszcze brakuje, są gorsi ;)
Napisano 9 Czerwiec 201311 l Autor Update 7 godzin pracy od początku, w tym połowa to walka z wiatrakami, to jest nawiększy problem sculptrisa: jak coś się nie uda za pierwszym raziem i chcesz to wygładzić (np. usta, oczy itp) i zrobić nowe to trzeba się dlugo bawić trisami - wygładzić najpierw, potem zubożyć siatkę a i tak nigdy już nie będzie tak gładko jak na początku - to jest nawiększy problem sculptrisa i tutaj widac ogromną przewagę zbrusha, szkoda :( Sculptris to jednak zabwka a nie pełnowartościowy soft Edytowane 9 Czerwiec 201311 l przez kingwins
Napisano 9 Czerwiec 201311 l A tam przypadkiem nie było rebuild geometry i on usuwał z płaskich powierzchni gęste trisy? było coś takiego.
Napisano 9 Czerwiec 201311 l Autor A tam przypadkiem nie było rebuild geometry i on usuwał z płaskich powierzchni gęste trisy? było coś takiego. Właśnie o tym mówię, taki zabieg jest czasochłonny i bardzo trudno wrócić do gładkiej powierzchni, w Zbrushu to jest banał w porównaniu z tym.