big_white_ninja Napisano 26 Sierpień 2004 Share Napisano 26 Sierpień 2004 Co ja tutaj robię? To będzie moja pierwsza animacja, to będzie mój pierwszy projekt, to będzie mój pierwszy konkurs. Czy podołam? Zobaczymy. Na razie zaklepałem miejsce (żeby mi nie zajęli) i pracuję nad oryginalną fabułą.Oto moje dwa pomysły : 1. Walka lali z lalą. 2. Pojedynek lali z Jedi :-) Jeden z pomysłów wdrożę w życie, ale postać występująca może ulec zmianie jeśli nie uda mi się jej stworzyć(jeszcze nigdy nie tworzyłem postaci) I jeszcze pare pytań (jako że to moja pierwsza bitwa) *Czy mogę użyć postaci stworzonej przez kogoś innego(i otoczenia)? *Czy dozwolone jest korzystanie z programów takich jak After Effects? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vetis Napisano 26 Sierpień 2004 Share Napisano 26 Sierpień 2004 *Czy mogę użyć postaci stworzonej przez kogoś innego(i otoczenia)? - tak postac jest do sciagniecia na max3d.pl innej raczej nie mozesz uzyc - to samo tyczy sie otoczenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Dobosz Napisano 26 Sierpień 2004 Share Napisano 26 Sierpień 2004 jak otoczenia??? nie mozna wstawic wlasnego? a jakiego otoczenia trzeba uzyc? pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kris_R Napisano 27 Sierpień 2004 Share Napisano 27 Sierpień 2004 Otoczenie można samemu wymodelować.. nie ma problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
big_white_ninja Napisano 28 Sierpień 2004 Autor Share Napisano 28 Sierpień 2004 Wczoraj w nocy udało mi się dopasować szkielet do lali i zskinować nogi(physique). Dzisiaj zskinuję resztę to wsadzę jakieś pozy. Lala jest tylko treningiem w skinowaniu postaci, choć jeśli nie uda mi się stworzyć własnego modelu to będzie musiała zostać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vetis Napisano 28 Sierpień 2004 Share Napisano 28 Sierpień 2004 jesi uzywasz psyhique to raczej nie da sie skinowac kawalkow szkieletu.. do tego lepszy jest skin, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
big_white_ninja Napisano 28 Sierpień 2004 Autor Share Napisano 28 Sierpień 2004 No i jest pierwszy obrazek: http://www.sorcerersguild.republika.pl/bitwa/kosci_przod.jpg Jakby się nie ładował to poprawię bo pierwszy raz coś zamieszczam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
big_white_ninja Napisano 28 Sierpień 2004 Autor Share Napisano 28 Sierpień 2004 I kolejny rig tylko że z tyłu oraz przykładowa poza http://www.sorcerersguild.republika.pl/bitwa/kosci_tyl.jpg http://www.sorcerersguild.republika.pl/bitwa/kosci_pozycja.jpg Czekam na zmieszanie mnie z błotem :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ka21k Napisano 28 Sierpień 2004 Share Napisano 28 Sierpień 2004 O widze ze przedemna jeszcze dluuuuga droga. Uzyles bipeda? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
big_white_ninja Napisano 28 Sierpień 2004 Autor Share Napisano 28 Sierpień 2004 Jeszcze nigdy nie animowałem człowieka, a biped to prostota sama w sobie bez tworzenia kości i Ustawiania IK oraz innych rzeczy :-) Coś w sam raz dla mnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Dobosz Napisano 28 Sierpień 2004 Share Napisano 28 Sierpień 2004 a mozna na Bipedzie? zobaczcie ,,W aktualnej edycji bitwy zadaniem dla uczestników jest wykonanie riggu oraz animowanie udostępnionego modelu.'':( ja sie wlasnie ucze Rigu bo tez nie potrafie:( pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
big_white_ninja Napisano 28 Sierpień 2004 Autor Share Napisano 28 Sierpień 2004 Jeżeli by nie można było to uwierz mi było by to ewidentnie napisane. Sądzisz że jeżeli trzeba będzie stworzyć tłukący wazon to nie można używać reaktora? Po co tworzyć charakter studio skoro nie można go używać. P.S. Jeśli kogoś uraziłem to przepraszam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 28 Sierpień 2004 Share Napisano 28 Sierpień 2004 eee..tam ja czekam aż stworzysz tą animkę ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
big_white_ninja Napisano 29 Sierpień 2004 Autor Share Napisano 29 Sierpień 2004 Dzięki chveti. Dla takich jak ty warto tworzyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tullaris Napisano 29 Sierpień 2004 Share Napisano 29 Sierpień 2004 Facet!! Jak ona trzyma garde, łokcie wężej! cała się odsłania, byle padawan zaraz ją ździeli mieczykiem w przeponę!! Chociaż w sumie nawet jeśli będzie trzymać ręcę dobrze to i tak ja ździeli - LALA jest dead. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
big_white_ninja Napisano 11 Wrzesień 2004 Autor Share Napisano 11 Wrzesień 2004 Kurde dobry rig to największy problem, a że nigdy nie rigowałem to łamię sobie głowę jak to zrobić. Już tydzień to robię nawet szkołę trochę olewam i nie mogę ruszyć dalej. Kurde dajcie jakieś rady dla potrzebującego(bez tego nie mogę ruszyć i zamieszczać updatów) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi