Fadzu Napisano 1 Lipiec 2013 Napisano 1 Lipiec 2013 (edytowane) Witam Od roku robie w Blenderze ale czas na zmiany. Chodzi mi o sclupting w Zbrush'u. Ściągnołem wersje 4.0 ale nie mam pojecia o co chodzi z tym calym menu. Na filmikach na yt wszystko łatwoiej wygladało a tutaj taka bomba :S Mam prośbe czy macie moze jakies poradniki co do narzedzi i podstaw tworzenia rosciagania obiektów? Może bardziej oplaca sie kupic jakąś plytke ktora polecicie z tutorialami? Szukam od piatku i jedynie co znalazlem to classrom z pixelogic ale tam nieprzejrzyście to wszystko opisują nie mowią jak co robią tylko cos klikają na klawiaturze i nie opisują tej czynności Będe bardzo wdzieczny za jakiekolwiek poradniki jak będą po polsku to bedzie jeszcze lepiej :) Pozdrawiam i czekam z niecierpliwością Fadzu Edytowane 1 Lipiec 2013 przez Fadzu
Bielik93 Napisano 1 Lipiec 2013 Napisano 1 Lipiec 2013 Moze tutaj znajdziesz cos cieawego. Kiedys widzialem tutaj jakies smaczki dla poczatkujacych :D http://www.3dtotal.com/index_tutorial.php?catDisplay=1&roPos=1&search=&p=1&sort=date&order=1&detailsoff= http://www.cgarena.com/freestuff/tutorials/zbrushtutorials.html
Fadzu Napisano 2 Lipiec 2013 Autor Napisano 2 Lipiec 2013 Po dzisiejszym godzinnym bawieniu się wyszło mi takie cos :P za tydzien wrzuce kolejną prace mysle ze bedzie lepsza :)
Fadzu Napisano 4 Lipiec 2013 Autor Napisano 4 Lipiec 2013 Pomocy :S Mata oto taki problem że sobie scluptowalem i nagle pojawilo sie cos takiego jak to wyłączyć? Żółta strzałka -Jak to wyłączyć Czarna strzałka Obiekt
mafida Napisano 4 Lipiec 2013 Napisano 4 Lipiec 2013 Walnąłeś snapshota (shift+s). Musisz wyczyścić canvas - ctrl+N.
Fadzu Napisano 4 Lipiec 2013 Autor Napisano 4 Lipiec 2013 Dzięki rozwiązane Końcowy Efekt (Nie iwem jeszcze jak sie koloruje model ale jakos dojde do tego)
indian Napisano 4 Lipiec 2013 Napisano 4 Lipiec 2013 Polypaint, poczytaj sobie o tym ptysiu :) Poniżej masz fajne video z procesu:
Fadzu Napisano 4 Lipiec 2013 Autor Napisano 4 Lipiec 2013 Dziekuje ;) Mogłby mi ktoś podać skróty klawiaturowe? Chodzi mi o podstawowe skroty takie jak : 1- Zmaiana "Z ADD" na "Z SUB" 2- Move Edit object 3- Jak włączyć obustronne rzeźbienie? (NAJWAZNIEJSZE)
mafida Napisano 4 Lipiec 2013 Napisano 4 Lipiec 2013 1. ALT 2.http://docs.pixologic.com/user-guide/keyboard-shortcuts/shortcuts-by-category/ 3.Ale o co chodzi? Symetrie? Jak tak bedziesz pytał o każdą pierdołke na forum to daleko nie zajedziesz. Znajdź jakiś tutorial dobry o podstawach albo RTFM:P
Fadzu Napisano 4 Lipiec 2013 Autor Napisano 4 Lipiec 2013 Od piątku tego szukałem nie moglem znaleźć a w video tutorialach nie opisują tych czynność dla nich to jest oczywiste a początkujący tego nie wiedzą. Stworzyłem ten temat żeby ktoś kto będzie chciał zacząć potem będzie miał wszystko napisane na forum wiem ze ciężko jest znaleźć coś takiego :\ Dziekuje za te skroty :)
mafida Napisano 4 Lipiec 2013 Napisano 4 Lipiec 2013 Wystarczy wpisac "introduction to zbrush" w gugla ;)
Fadzu Napisano 7 Lipiec 2013 Autor Napisano 7 Lipiec 2013 Macie jakis konkretny model laptopa do Zbrusha?
Rekomendowane odpowiedzi