Skocz do zawartości

Featured Replies

• Odpowiedzi 1
  • Wyświetleń 622
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Popular Days

Napisano

hehe no jakby nie było to pierwsza część filmu apropo UI mogła by być zrobiona do Blendera :>

obejrzałem trochę z modelingu jutro dokończę, jako iż jestem w fazie testów modo bardzo mnie cieszy ten filmik.

Tak więc nieodoba mi się to z tym gridem że z automatu jest on albo X albo Y.. ponieważ raz że wolałbym aby obiekt przesuwał się względem widoku z kamery pozatym przejście w widok z boku jakiegoś to moment np w blenderze kiedy chce coś przesuwać w ten sposób wystarczy że klikne 1 - widok z boku lub 3 widok z przodu i mam dokładnie to samo.. Natomiast podoba mi się to co potem jest pokazane a mianowicie to że tego grida można przyparentować do jakiejś powierzchni prawdę mówiąc w innych aplikacjach też to jest wystarczy stworzyć plane.. i go przyparentować co zajmuje w sumie tyle samo czasu co kliknięcie tam tego przycisku no może trochę więcej w blenderze było by to shift + A = wybranie z menu plane i następnie przyparentowanie go do jakiejś ścianki i w sumie tyle.

Fajnie by było jakby do houndini zrobili taki solidny poradnik od zera dla początkującego do jakiegoś w miarę zawansowanego poziomu, bo w sumie to houndini ciągle mi po plecach chodzi. :>