bartonfink Napisano 27 Sierpień 2004 Napisano 27 Sierpień 2004 HI witam :) Mam swego rodzaju problem (choc moze slowo problem nie jest na miejscu :) Chodzi o to ze nie czaje jednej zeczy w FR st.1 dokladnie chodzi mi o taka sytuacje: renderujez wlaczonym gi :) wychodzi syf makabra(niezaleznie jakie bym nie dal ustawienia. Zapisuje Gi do pliku wczytuje je i renderuje - i :) artefakty znikaj. Wszystko jest ok moge renderowac w ten sposub - nie jest to jakies wielkie utrudnienie - ale chcial bym znac tego przyczyne , moze cos przegapilem - sam juz niewiem :) dodam jeszcze ze to naprawede nie zalezy od zadnych ustawien - ani parametrow gi ani od ustawien AA. ponizej przyklad ze slabym gi i z lepszym gi. do kazdego przykladu render z gi wyliczanym na bierzaco i render z gi z zapisanego pliku :) napiszcie czy macie tak samo czy moze tylko ja mam takiego buraka :) jestem naprawde ciekaw. Wersja fr to st.1 z sp.2b ps. cos sie wykruszyli uzytkownicy fr. :( I Tutaj gi jest wyliczane na biezaco tutaj gi czytane z pliku II Tutaj gi jest wyliczane na biezaco tutaj gi czytane z pliku
bartonfink Napisano 15 Wrzesień 2004 Autor Napisano 15 Wrzesień 2004 banan_men -> ja wie ze przy zwiekszaniu rh jakosc sie poprawia :), niewiem dlaczego 2 rendery z tymi samymi ustawieniami roznia sie od siebie wygladem :) tylko to mnie interesuje
martez Napisano 15 Wrzesień 2004 Napisano 15 Wrzesień 2004 heh bardzo ciekawe, jak używałem fr'a nie zauważylem róźnicy pomiędzy GI liczonym bierząco a wczytanym, raczej to problem z twoim softem :/
Marcin Napisano 15 Wrzesień 2004 Napisano 15 Wrzesień 2004 daj to na forum FinalRendera ... tam programisci beda raczej wiedziac ...
Rekomendowane odpowiedzi