PinkaSSek Napisano 30 Lipiec 2013 Napisano 30 Lipiec 2013 Próbuje modelować w 3dsMaxie na podstawie tutka na blendera - Mam problem w kroku po skopiowaniu paska bieżnika (20 minuta tutka). Jeden pasek kopiuje koło drugiego (i obracam o odpowiedni kąt) poprzez Edit - Array. Jednak jak połączyć teraz oba paski tak aby miały one wspólne vertexy i krawędzie - te które są koło siebie. Po złączeniu obiektów vertexy które były przy sobie są dalej odrębnymi vertexami. W blenderze jest takie cudowne urządzenie jak Merge i tam prób tolerancji się ustala. Istnieje jakiś odpowiednik tego w 3ds Maxie? Jeśli nie to jak sobie z tym poradzić? Z góry wielkie dzięki za pomoc!
Bubu Napisano 30 Lipiec 2013 Napisano 30 Lipiec 2013 Nie patrzyłem na tego tutka, ale chyba chodzi o opcje weld ?
biszkopte Napisano 5 Sierpień 2013 Napisano 5 Sierpień 2013 tez mi się tak wydaje...weld settings w poly zaznacz wszystkie vertexy i daj mały parametr, tak by się weldowały tylko te co się pokrywają.
PinkaSSek Napisano 5 Sierpień 2013 Autor Napisano 5 Sierpień 2013 Dzięki wielkie za pomoc :) dokładnie o to mi chodziło :)
Rekomendowane odpowiedzi