PinkaSSek Posted July 30, 2013 Share Posted July 30, 2013 Próbuje modelować w 3dsMaxie na podstawie tutka na blendera - Mam problem w kroku po skopiowaniu paska bieżnika (20 minuta tutka). Jeden pasek kopiuje koło drugiego (i obracam o odpowiedni kąt) poprzez Edit - Array. Jednak jak połączyć teraz oba paski tak aby miały one wspólne vertexy i krawędzie - te które są koło siebie. Po złączeniu obiektów vertexy które były przy sobie są dalej odrębnymi vertexami. W blenderze jest takie cudowne urządzenie jak Merge i tam prób tolerancji się ustala. Istnieje jakiś odpowiednik tego w 3ds Maxie? Jeśli nie to jak sobie z tym poradzić? Z góry wielkie dzięki za pomoc! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bubu Posted July 30, 2013 Share Posted July 30, 2013 Nie patrzyłem na tego tutka, ale chyba chodzi o opcje weld ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
biszkopte Posted August 5, 2013 Share Posted August 5, 2013 tez mi się tak wydaje...weld settings w poly zaznacz wszystkie vertexy i daj mały parametr, tak by się weldowały tylko te co się pokrywają. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PinkaSSek Posted August 5, 2013 Author Share Posted August 5, 2013 Dzięki wielkie za pomoc :) dokładnie o to mi chodziło :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts