piotras.au Napisano 31 Lipiec 2013 Share Napisano 31 Lipiec 2013 Witam, poniżej załączam parametry swojego komputera. W tej chwili mam 3x2 GB. Chciałbym uzyskać 12-16 GB i zastanawiam się czy rozsądniej będzie dokupić 3x2 GB, czy wymienić RAM na 4x4 GB. Takiego samego ramu nie znalazłem. Czy przy dokładaniu może to być RAM od tego samego producenta o takiej samej wielkości i taktowaniu, ale nie z tej samej serii? Pracuję na 3dsmaxie, Photoshopie i AfterEffects. Dziękuję za pomoc. Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juri36 Napisano 6 Sierpień 2013 Share Napisano 6 Sierpień 2013 a ja na twoim miejscu sprzdał bym w cholere te zabytkowe 2gb i włożył sobie dwie 8gb. ewentualnie dwójkami obsadził wolne sloty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dynamico Napisano 6 Sierpień 2013 Share Napisano 6 Sierpień 2013 Mieszanie pamięci to chyba zawsze mała "loteria". Uda się, że wszystko ruszy bez problemu a w innym przypadku, mimo iż teoretycznie powinno być ok tak nie jest. Najpewniej jednak zainstalować wszystkie takie same. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotras.au Napisano 8 Sierpień 2013 Autor Share Napisano 8 Sierpień 2013 Bardzo dziękuję za odpowiedź. Raczej będę kombinował z nowymi kośćmi, bo boję się że inne dwójki nie będą chciały współpracować. Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi