onti90 Napisano 4 Wrzesień 2013 Share Napisano 4 Wrzesień 2013 Nie jestem pewien czy to dobry dział do tego pytania, ale mam problem. Polega on na tym, że przy scrollowaniu myszką lub jej przesuwaniu, obraz przesuwa mi się zbyt szybko przez co nie mogę pracować nad obiektem. Wyczytałem, że to przez grid, ale nie jestem pewien. Proszę o pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bajtek Napisano 5 Wrzesień 2013 Share Napisano 5 Wrzesień 2013 Zależy to też od wielkości obiektu itd. ale może pomóc kliknięcie takiego domka przy tym boxie którym się obraca widok (prawy górny róg viewportu). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biszkopte Napisano 5 Wrzesień 2013 Share Napisano 5 Wrzesień 2013 zaznacz obiekt ,kliknij "Z" . Powinno przybliżyć do niego na maxa no i ustawić scrolla z automatu pod niego, no chyba że faktycznie pracujesz w pikotrikometrach..zmień jednostki wtedy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
onti90 Napisano 5 Wrzesień 2013 Autor Share Napisano 5 Wrzesień 2013 i Z, i domek przybliżają do obiektu, ale już lekka próba oddalenia powoduje ponowne oddalenie o 100 km , nie nie pracuję na pikomakrometrach, pracuję przy obiektach kilkudziesięciocentymetrowych do kilku metrów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bajtek Napisano 5 Wrzesień 2013 Share Napisano 5 Wrzesień 2013 To spróbuj utworzyć nowy projekt i zmerguj obiekty. To chyba najlepsze wyjście jak jakieś opcje w projekcie się psują. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
onti90 Napisano 5 Wrzesień 2013 Autor Share Napisano 5 Wrzesień 2013 Niestety, to nic nie daje, ale w innych projektach jest normalnie... nie wiem czemu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
onti90 Napisano 7 Wrzesień 2013 Autor Share Napisano 7 Wrzesień 2013 ok. nie wiem co się stało, ale na szczęście było to tylko na tamtym projekcie i projektach tworzonych na podstawie tego. Niestety muszę zrobić to wszystko od nowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi