fotoas Napisano 30 Sierpień 2004 Napisano 30 Sierpień 2004 hej mala doline mam.. bo chce zrobic cos co sie obraca po osi Z np 10razy czyli 3600stopni.. troche sire zdziwilem jak klucz dalem na poczatku ,potem przesuwam slajderek o 200 klatek i obracam obiekt o te 3600stopni a tu kiszka.. obraca sie o jakis dziwnie maly kat,.. mniejszy niz 360 stopni no jaka dolina.. jak z tym walczyc w maxie ? pozdr FotoAs
leander Napisano 30 Sierpień 2004 Napisano 30 Sierpień 2004 U mnie jest ok, obraca 10 razy. Co Ci wyswietla track bar?
fotoas Napisano 30 Sierpień 2004 Autor Napisano 30 Sierpień 2004 hmm..wlasnie od tego sie zaczelo bo w track Bar nie mam podzialu np Position/Rotate na osie X Y X po prostu klikam na Rotation w Track Bar danego obiektu i sie nic nie rozwija Jest tylko z boku krzywa Liniowa i jak zmieniam cos na Z to X i Y tez sie zmienia Do tego jak klikam na klucz to nie mam Bazier i nie ma gdzie tego wlaczyc, juz wszedzie szukalem i znalesc nie moge. Wczesniej bylo..nagle zniknelo Ale z bocznego panelu dotarlem do obrotow o 3800 stopni np.. Mimo to jaks to na okolo Nie wiesz moze czemu nie mam tego w Track Bar co Ty ? kurde. jakies to kluczowanie w MAxie inne niz np w After Effect\ w AE bardziej to czuje :( pozdr FotoAs
leander Napisano 30 Sierpień 2004 Napisano 30 Sierpień 2004 Może jakims cudem w filtrach track baru masz wylaczone osie?
Gotham Napisano 30 Sierpień 2004 Napisano 30 Sierpień 2004 Oj Fotek, historia godna metalowych kuleczek ;)... Ale tak na poważnie, skoro dziwni ludzie ubrani na czarno ukradli osie w tracku, po prostu wciśnij e- (rotate) potem F12 (transform type-in) i wpisz tutaj te 3600. Będzie działać bezproblemowo ;). Pozdrawiam,
fotoas Napisano 30 Sierpień 2004 Autor Napisano 30 Sierpień 2004 jo leander.. po wcisnieciu Q widze ze wsio jest wlaczone wiecej powiem.. mam w oknie maxa na dole ze 30 kluczy do rotate a w track bar dla tego obiektu nie ma ani jednego klucza mimo to obraca sie jak chcialem,.. hmm moze musze maxa przeinstalowac ? Gotham_..rzuciles porada jak lysy grzywka o kant kuli patrz co napisalem na poczatku posta "hej mala doline mam.. bo chce zrobic cos co sie obraca po osi Z np 10razy czyli 3600stopni.. troche sire zdziwilem jak klucz dalem na poczatku ,potem przesuwam slajderek o 200 klatek i obracam obiekt o te 3600stopni a tu kiszka.. obraca sie o jakis dziwnie maly kat,.. mniejszy niz 360 stopni" pozdr FotoAs
Gotham Napisano 30 Sierpień 2004 Napisano 30 Sierpień 2004 Wiesz fotek, w prawidłowo zainstalowanym softcie/prawidłowo zrobionym obiekcie to działa... Zrób nową scenę postaw boxa... Przetestuj i dojdź co tam spierdzieliłeś.
fotoas Napisano 30 Sierpień 2004 Autor Napisano 30 Sierpień 2004 tego 'wcisnij E' Ci nigdy nie wybacze. do grobu ten zal zaniose toz pisze ze chyba cos w maxie si epojechalo, bo tak wlasnie robilem i kaszana zeby cylinder nie mogl sie obracac ? .. po prostu masakra przecie to wczesniej milion razy robilem po prostu myslalem ze przelaczylem jakis magiczny guzik o ktorym mi nic nie wiadomo a ktory moze ktos na forum juz zlokalizowal no nic ..cos sie pokaszanilo w Maxie przeinstalowalem i pasi juz wszystko pytanie ' ile i czy warto czekac na maxa 7 ' ?? bo z coraz wiekszym numerkiem |MAx coraz czesciej sie kaszani no ale to pytanie retoryczne,.. pozdro FotoAs
fotoas Napisano 30 Sierpień 2004 Autor Napisano 30 Sierpień 2004 hehe sam sobie odpowiem na pytanie,..rozwiazalem problem chodzi o to ze nie ma sie rozgraniczenia np w Rotate na XYZ na osie kiedy kontroler jest zly przypisany Motion/Parameters .. jak lkikasz na Rotate mialem tam jakis dziwny kontroler Powinno byc Euler XYZ jest tam taka mala ikonka Assign controller ehh dzialania w maxie po godzinie 2 rano w moim wypadku chyba mijaja sie z celem pozdr FotoAs\
Kris_R Napisano 30 Sierpień 2004 Napisano 30 Sierpień 2004 Cholercia.. że też zaspałem z tym wątkiem fotku.. sorki.. od razu po pierwszym poście wiedziałem że chodzi o ten kontroler bo sam miałem ten problem kiedyś... wrr... sorki. Jeśli coś Ci się zkaszani w sprawie animacji to wal na GG albo na maila... dobrze że tak ładnie wybrnąłeś.. jestem z Ciebie dumny! :p pozdrowionka!
Gotham Napisano 2 Wrzesień 2004 Napisano 2 Wrzesień 2004 tego 'wcisnij E' Ci nigdy nie wybacze. do grobu ten zal zaniose Oj ależ uczuciowy żeś się zrobił :>... No w sumie to po co żal nosić... Nie zdrowiej mały deathmatchik w parku obok Warsztatków? :> A tak na serio to nie unoś się tak, wcześnie rano było jak odpisywałem ;).
Rekomendowane odpowiedzi