Napisano 30 Sierpień 200420 l hej mala doline mam.. bo chce zrobic cos co sie obraca po osi Z np 10razy czyli 3600stopni.. troche sire zdziwilem jak klucz dalem na poczatku ,potem przesuwam slajderek o 200 klatek i obracam obiekt o te 3600stopni a tu kiszka.. obraca sie o jakis dziwnie maly kat,.. mniejszy niz 360 stopni no jaka dolina.. jak z tym walczyc w maxie ? pozdr FotoAs
Napisano 30 Sierpień 200420 l Autor hmm..wlasnie od tego sie zaczelo bo w track Bar nie mam podzialu np Position/Rotate na osie X Y X po prostu klikam na Rotation w Track Bar danego obiektu i sie nic nie rozwija Jest tylko z boku krzywa Liniowa i jak zmieniam cos na Z to X i Y tez sie zmienia Do tego jak klikam na klucz to nie mam Bazier i nie ma gdzie tego wlaczyc, juz wszedzie szukalem i znalesc nie moge. Wczesniej bylo..nagle zniknelo Ale z bocznego panelu dotarlem do obrotow o 3800 stopni np.. Mimo to jaks to na okolo Nie wiesz moze czemu nie mam tego w Track Bar co Ty ? kurde. jakies to kluczowanie w MAxie inne niz np w After Effect\ w AE bardziej to czuje :( pozdr FotoAs
Napisano 30 Sierpień 200420 l Oj Fotek, historia godna metalowych kuleczek ;)... Ale tak na poważnie, skoro dziwni ludzie ubrani na czarno ukradli osie w tracku, po prostu wciśnij e- (rotate) potem F12 (transform type-in) i wpisz tutaj te 3600. Będzie działać bezproblemowo ;). Pozdrawiam,
Napisano 30 Sierpień 200420 l Autor jo leander.. po wcisnieciu Q widze ze wsio jest wlaczone wiecej powiem.. mam w oknie maxa na dole ze 30 kluczy do rotate a w track bar dla tego obiektu nie ma ani jednego klucza mimo to obraca sie jak chcialem,.. hmm moze musze maxa przeinstalowac ? Gotham_..rzuciles porada jak lysy grzywka o kant kuli patrz co napisalem na poczatku posta "hej mala doline mam.. bo chce zrobic cos co sie obraca po osi Z np 10razy czyli 3600stopni.. troche sire zdziwilem jak klucz dalem na poczatku ,potem przesuwam slajderek o 200 klatek i obracam obiekt o te 3600stopni a tu kiszka.. obraca sie o jakis dziwnie maly kat,.. mniejszy niz 360 stopni" pozdr FotoAs
Napisano 30 Sierpień 200420 l Wiesz fotek, w prawidłowo zainstalowanym softcie/prawidłowo zrobionym obiekcie to działa... Zrób nową scenę postaw boxa... Przetestuj i dojdź co tam spierdzieliłeś.
Napisano 30 Sierpień 200420 l Autor tego 'wcisnij E' Ci nigdy nie wybacze. do grobu ten zal zaniose toz pisze ze chyba cos w maxie si epojechalo, bo tak wlasnie robilem i kaszana zeby cylinder nie mogl sie obracac ? .. po prostu masakra przecie to wczesniej milion razy robilem po prostu myslalem ze przelaczylem jakis magiczny guzik o ktorym mi nic nie wiadomo a ktory moze ktos na forum juz zlokalizowal no nic ..cos sie pokaszanilo w Maxie przeinstalowalem i pasi juz wszystko pytanie ' ile i czy warto czekac na maxa 7 ' ?? bo z coraz wiekszym numerkiem |MAx coraz czesciej sie kaszani no ale to pytanie retoryczne,.. pozdro FotoAs
Napisano 30 Sierpień 200420 l Autor hehe sam sobie odpowiem na pytanie,..rozwiazalem problem chodzi o to ze nie ma sie rozgraniczenia np w Rotate na XYZ na osie kiedy kontroler jest zly przypisany Motion/Parameters .. jak lkikasz na Rotate mialem tam jakis dziwny kontroler Powinno byc Euler XYZ jest tam taka mala ikonka Assign controller ehh dzialania w maxie po godzinie 2 rano w moim wypadku chyba mijaja sie z celem pozdr FotoAs\
Napisano 30 Sierpień 200420 l Cholercia.. że też zaspałem z tym wątkiem fotku.. sorki.. od razu po pierwszym poście wiedziałem że chodzi o ten kontroler bo sam miałem ten problem kiedyś... wrr... sorki. Jeśli coś Ci się zkaszani w sprawie animacji to wal na GG albo na maila... dobrze że tak ładnie wybrnąłeś.. jestem z Ciebie dumny! :p pozdrowionka!
Napisano 2 Wrzesień 200420 l tego 'wcisnij E' Ci nigdy nie wybacze. do grobu ten zal zaniose Oj ależ uczuciowy żeś się zrobił :>... No w sumie to po co żal nosić... Nie zdrowiej mały deathmatchik w parku obok Warsztatków? :> A tak na serio to nie unoś się tak, wcześnie rano było jak odpisywałem ;).