Napisano 7 Wrzesień 201311 l Witam Mam pytanie dotyczące map HDRI. W momencie renderowania na szybach odbija mi się mapa ale jest za wielka i widać piksele. Da się ją jakoś pomniejszyć? Jak zrobić aby była bardziej ostra a nie rozmyta? Czy tu chodzi o wielkość HDRI - czy 5000x2500piks to za mało? Edytowane 8 Wrzesień 201311 l przez tr000tyl
Napisano 8 Wrzesień 201311 l Na pewno jest to wina niskiej jakości mapki hdri jak i tej bitmapy która zastosowałeś. Rozdzielczość jaką podałeś zasadniczo nie jest jakaś genialna jak do wykorzystania jej do tła. Zasadniczo samej hdri nie podciągniesz natomiast możesz pokombinować w post produkcji wyrenderowac sobie w render elemenet background i popracować nad nim w postprodukcji ale zasadniczo raczej ci polecam stosować hdri i bitmapy o większej rozdzielczości
Napisano 8 Wrzesień 201311 l Autor Tak też myślałem. Udało mi się polepszyć jakość renderowanego HRDI jak zmieniłem parametry FILM GATE i FOLAC LENGTH. Jak HDRI się rozciągnęło to na dalszym planie było ok, a to na pierwszym (czyli po bokach) jest trochę rozmyte.