Skocz do zawartości

Modelowanie pomieszczenia poraz enty

kuba098

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

Wiem, że taki temat na necie jest jednym z popularniejszych i właśnie przez to mam pytanie.

Ogólnie to jestem świeży w 3d maxie zrobiłem już mnóstwo tutków dzięki, którym nauczyłem się jako tako teksturować, robić materiały, dodawać oświetlenie.

Stwierdziłem więc, że fajnie jakbym wymodelował na początek przygody swoje mieszkanie ze szczegółami.

Przejrzałem mnóstwo tutków i zgłupiałem. Każdy to robi inaczej... Jeden z plane'a drugi z boxa, trzeci wallem...

Chciałbym się dowiedzieć teraz jaki jest najbardziej profesjonalny sposób na zrobienie pomieszczenia w 3ds Maxie. Taki, żeby ściany miały grubość, jak wycinać dziury na okna i drzwi i je tam wstawiać.

Jak możecie to podajcie link do tutoriala, który dokładnie uczy jak powinno się to robić profesjonalnie i poprawnie, a nie na pałe...

Pozdro

• Odpowiedzi 7
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

porti tutki o modelowaniu też oglądałem. Tylko dotyczyły one modelowania bardziej zaawansowanego, a z takimi podstawami sobie nie radzę ;P

Z łóżkiem szafką problemów mieć nie będę jakoś sobie poradzę, ale przed meblowaniem muszę mieć pokój.

Już sam sobie poradziłem dla niekumatych takich jak ja. Włączcie widok wireframe i i narzędzie ortho snapping mode ;)

Wtedy gdy będziecie rysować okno na edgach wall'u dziura w ścianie sama się zrobi ;)