remi Napisano 30 Sierpień 2004 Napisano 30 Sierpień 2004 kurna, ostatnio zauważyłem że na wstępie max6 zainkasował 128 mb. a przedtem chyba było mniej. czym to może być spowodowane? a ile u was max pobiera pamięci?
Marcin Napisano 30 Sierpień 2004 Napisano 30 Sierpień 2004 tylko 128 ? lol mi wali po 400-500 a czasami jak v-ray walne render to przywali do 1300 ;) wiec zacznij sie bać ;)
remi Napisano 30 Sierpień 2004 Autor Napisano 30 Sierpień 2004 chodziło mi o zużycie pamięci zaraz po starcie, bo może max jakiegoś pluga ładuje co więcej pamieci ciągnie. A w scenkach to wiadomo - jak nie swapuje to jest ok.
Marcin Napisano 30 Sierpień 2004 Napisano 30 Sierpień 2004 kiedys chcialem zrobic liste pluginów (samych plikow) ktorych mozna sie pozbyc ... no ale sie skaczylo na ciaglym stresie bo cos nie dziala .... itp .... moze ktos sie bardziej pofatyguje i cos takiego zrobi dla spolecznosci o mniejsdzej ilosci RAM`u ;)
asblaze Napisano 30 Sierpień 2004 Napisano 30 Sierpień 2004 ja mam inny problem... po jakiejś godzinie pracy max mi zwalnia do stopnia działającego mi na nerwy. Czasem mam wrażnie, że ktoś używa mojego kompa do renderów on-line. Po wyłaczeniu wszelkich procesów CPU i tak dostaje jakieś igły które pobierają jego 90%mocy obliczeniowej..... wkurza mnie to strasznie... mozę ktoś sie z tym spotkał?
Marcin Napisano 30 Sierpień 2004 Napisano 30 Sierpień 2004 2Gb ramu i bedzie ok ... bo pewnie sobie na swampa wszystko wypluwa ... a najlepiej miec drugi twardziel i tylko na maxa i na swamp file ... ;)
Rekomendowane odpowiedzi