Gwynbleid Napisano 15 Wrzesień 2013 Napisano 15 Wrzesień 2013 Witam, przyznaję się bez bicia - maxem nie bawiłem się prawie rok. Siadłem dziś, zrobiłem prostą scenę, odpaliłem render V-ray i niby wszystko ładnie śmiga, tylko na renderze, na materiale drewna blizko kamery wychodzą jakieś czarne szmery (tak jakby materiał miał jakiś dość mocny ziarnisty bump). Co to może być ? Świecę 2 vray light, HDR w enviroment, (pokoik zamknięty, swiatło zza kamery oraz z prawej, przez małe okienko. kamera - VRayPhysicalCamera Materiał - standardowy v-ray z teksturą drewna i 4,4,4 reflect (nic więcej nie zmieniałem - chciałem zobaczyć skąd ten szmer) Chodzi o szafkę po lewej na 1 planie Ma ktoś jakiś pomysł ? Za mało światła czy co ? Dołączam renderek. Pozdr
Pawelkos Napisano 15 Wrzesień 2013 Napisano 15 Wrzesień 2013 Dales taki maly i ciemny render ze ja osobiscie nie jestem w stanie nic zdiagnozowac bo po prostu ledwo co tam widze....
Gwynbleid Napisano 15 Wrzesień 2013 Autor Napisano 15 Wrzesień 2013 W sumie, już znalazłem przyczynę i rozwiązanie problemu :) Subdivs w v-ray light miałem za mały 16 daje rade :)
Rekomendowane odpowiedzi