Gość Marek12 Napisano 17 Wrzesień 2013 Share Napisano 17 Wrzesień 2013 Witam. Mam problem, mianowicie każdy obiekt, światło, kamera wstawiają mi się na środku sceny i nie mam możliwości manipulacji nimi. Jak to odblokować ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
infected Napisano 17 Wrzesień 2013 Share Napisano 17 Wrzesień 2013 zgaduj zgadula w jakim sofcie ci nie hula... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deshu Napisano 17 Wrzesień 2013 Share Napisano 17 Wrzesień 2013 Jeżeli max, spróbuj spacje albo 'x'. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Marek12 Napisano 17 Wrzesień 2013 Share Napisano 17 Wrzesień 2013 (edytowane) Tak jest to 3ds max ale ani x ani spacja nie działa. To wygląda tak, że kamera ma widoczne strzałki do ruszania obiektem ale jest jakby gdzieś ustawione, że ma być nieruchome to względem środka sceny. Nie wiem co namieszałem Edytowane 17 Wrzesień 2013 przez Marek12 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Marek12 Napisano 17 Wrzesień 2013 Share Napisano 17 Wrzesień 2013 (edytowane) Dodam że jak robię nową scenę lub plik to też mam wszystko poblokowane. To jest dziwne bo obiekty ,które były już tam kiedyś zrobione/wstawione można ruszać a wszystko co nowe to nie;/ jest gdzieś jakiś plik z ustawieniami początkowymi? Edytowane 17 Wrzesień 2013 przez Marek12 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Marek12 Napisano 17 Wrzesień 2013 Share Napisano 17 Wrzesień 2013 Jeszcze jedno. Jak plik otworze nie w 3ds max Design a w 3ds max to chodzi ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdiJager Napisano 17 Wrzesień 2013 Share Napisano 17 Wrzesień 2013 Sprawdź snap (wł/wył/spr ustawienia) - jest pod postacią przycisku z magnesem. Mogłeś też namieszać z constraintami - żeby odkryć do nich przyciski musisz kliknąć w puste miejsce na toolbarze i wybrać "Axis Constraints". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi