Napisano 20 Wrzesień 201311 l Witam mam takie mieszkanie do pokazania klientowi [ATTACH=CONFIG]91697[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]91696[/ATTACH] a tu moje ustawienia renderowania: [ATTACH=CONFIG]91701[/ATTACH] Goły, czysty render wygląda tak: [ATTACH=CONFIG]91700[/ATTACH] Camera iso 200, shutter speed 150, f-number 5,0. Swiatla ustawione (te tuż za oknem) jako skylight. Czy da radę jakoś tą scenę doświetlić lub użyć innej techniki w postprodukcji żeby wyglądało na jaśniejsze? Robiłem już podobne wnętrza (czyli wąskie i długie) ale z tym mi ciężko idzie. Tu załączam moje boje z innego projektu gdzie oświetlenie wyszło lepiej (takie same parametry jak teraz były tylko postprodukcji trochę): [ATTACH=CONFIG]91703[/ATTACH] Jak macie jakieś pomysły, z góry dziękuję!
Napisano 20 Wrzesień 201311 l Autor OK, poradziłem sobie. Po godzinie ustawiania poziomów, krzywych i ekspozycji i kilku masek na warstwy udało mi się wypracować szablon działań na następne wizki z tego "dark-roomu" :) Pozdrawiam, temat do zamknięcia. Krzysztof Czerwiński
Napisano 20 Wrzesień 201311 l Masz gamme w color mapping ustawioną na 1 daj 2,2 od razu będzie inaczej, a w ogóle przy takim burn value to możesz spokojnie przejść na exporentiala