Piro Napisano 21 Wrzesień 2013 Share Napisano 21 Wrzesień 2013 Czas założyć rocznego wipa. Jako że ostatnimi czasy sporo broni robię dla klienteli, postanowiłem sobie życie ułatwić, przygotowując sobie sety części. Pomysł szybko przerodził się w skrypt do maxa oraz aplikację-pokazówkę (jednak do tego to jeszcze droga daleka, podwaliny możecie zobaczyć na pierwszym screenie). Części już wymodelowane jako basemeshe (będzie dorabiane jeszcze HP oraz teksturki na bieżąco oczywiście) na screenie drugim. Kilka wygenerowanych gunów na animowanych miniaturkach dalej. Od siebie dodam, że prawie wszystkie części istnieją IRL (lub przynajmniej mają odpowiedniki w wersjach ASG ), można je sobie guglnąć zazwyczaj po nazwie pliku. preview struktury wybierania contentu generatora w wersji alpha: lista części (+ bonusowe niebo ;-) ) aktualnei wymodelowanych, brakuje jeszcze z 10 pozycji: poskładane z klocków guny: Temat będę co jakiś czas update'ował, zazwyczaj po wykonaniu jakiejś większej części roboty. Pozdrawiam, Piro~ [ATTACH=CONFIG]91714[/ATTACH] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ridicz Napisano 22 Wrzesień 2013 Share Napisano 22 Wrzesień 2013 Wszystko bardzo dobre, ale przy rodzinie M16/M4 i wywodzących się z niej HK416/417 trzeba pamiętać, że nie można do nich dać byle jakiej kolby. Ostatni model ze względów konstrukcyjnych nie może niestety działać, przez brak buffer tube, która jest integralną częścią kolby. Co innego w KAC PDW, jednak upper receiver jednoznacznie wskazuje na ten właśnie od rodziny M. To tak na przyszłość, dla większego realizmu, a modele bardzo dobre :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piro Napisano 22 Wrzesień 2013 Autor Share Napisano 22 Wrzesień 2013 Hej, Tak, też przez chwilę nad tym się zastanawiałem, bo de facto bez buffer tube to tylko receivery od KAC / LR300 są (ich części również sa podmodelowane), w przypadku wersji "m4 pistol" sytuacja jest jeszcze trudniejsza, ponieważ upper ma zupełnie inną bryłę - jest wyższy. O KAC PDW wiem, defacto model miał go przypominać, przy założeniu użycia receivera z hk416. No taki mankament tych konstrukcji niestety, jednak postanowiłem pozwolić sobie na trochę fantastyki technologicznej ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pauloos Napisano 24 Wrzesień 2013 Share Napisano 24 Wrzesień 2013 Dużo pracy w to włożyłeś. Widzę że chyba nie miałeś dobrych refek węzła gazowego, mam nadzieję że te Ci się przydadzą. Z boku: http://imageshack.us/a/img7/2029/3x51.jpg Z góry: http://imageshack.us/a/img833/4480/kh38.jpg I słowo wyjaśnienia co do grubości lufy na powyższych zdjęciach. To lufa matchowa, o średnicy 1 cala na odcinku od komory nabojowej do węzła gazowego a od węzła do wylotu 0,75 cala. Standardowy HK416 ma w zależności od modelu od 0,75 do 0,6 cala. Na tych obrazkach słabo to widać ,ale wydaje mi się, że za szeroką zrobiłeś komorę spustową w części gdzie jest mechanizm spustowy (2,15cm) w stosunku do magazynkowej (2,8cm - to wymiar płaszczyzn komory BEZ tych zgrubień osłaniających przycisk zwalniania magazynka). Z góry wygląda to tak: http://imageshack.us/a/img30/4043/w4t.JPG Tak wygląda cały w "negliżu";) http://imageshack.us/a/img194/9719/pwtg.jpg Podziałka pod spodem jest w calach, więc możesz złapać proporcje i przeliczyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piro Napisano 4 Październik 2013 Autor Share Napisano 4 Październik 2013 Hej, Dzięki za komentarz, jak zawsze jakimś przydatnym info rzucasz :-) Prawda, nie miałem fot węzła, zastanowię się czy domodelować, chyba jedną wersję modułu lufy zrobię "z". Sprawdzę proporcje, ale powinno być z bazy ok, bo refek miałem sporo, ale zawsze mógł jakiś chochlik przeskalować. Refki spoko, faktycznie mało spotykany moment. Niedługo kończę resztę basemeshy części i przejdę do etapu HP, także w przeciągu miesiąca myślę że jakiś update się znajdzie. Pozdrawiam! ~Piro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi