Skocz do zawartości

Featured Replies

• Odpowiedzi 6
  • Wyświetleń 2,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Na +

-model robota

-pomysł

-miałem wrażenie, że jestem na haju jak ten robot "chodził normalnie"

-muzyka z rockiego

-model 2 robota

-więcej takiej animacji jak z 2:20 do 2.23(chodzi o jakieś uczucia, emocje)

Na -

-wyraźnie widać ścięcie gdy pojawia się bieżnia i wskakuje główny bohater

-nie czuć żadnej siły gdy podnosi ciężar(wiem, że to robot, a nie człowiek ale mi to osobiście przeszkadzało)

-pustka w tej sali, niby coś się dzieję ale tam jest strasznie pusto jak dla mnie(może lepiej wyglądało by to gdyby te sprzęty już tam stały?)

-motyw z ostatnią piłeczką był zamierzony?, bo mi to wyglądało jakbyś chciał dać slow motion, a wyszło dziwnie

Napisano

ej. duzo fajnego jest w tym filmie :)

miejscami plastyka i kadry naprawde sa ciekawe. W pewnych momentach film sie dluzy niepotrzebnie, ale ogolnie fajnie sie oglada, a temat tez ciekawy ;) No i elementy 2d bardzo mile (i napisy koncowe :)

Troche wszystko tylko w jednostajnym tempie, animacja tez caly czas liniowa i to meczy. No i jak wyzej, niepotrzebne dluzyzny. Moznaby nawet poprobowac pociac calosc troche, zeby bylo bardziej strawnie dla pospolitego widza.

Napisano
  • Autor

Dzięki za wszelkie cenne uwagi i konstruktywna krytykę, która jest dla mnie bardzo ważna.

Jeżeli chodzi o główny zarzut, czyli jak rozumiem za wolne tempo filmiku to za pewne wynik tego, że chciałem pokazać jak najwięcej... a wiadomo, że czasami mniej znaczy więcej/lepiej:) Faktycznie mógłbym się pokusić o jego drobne przycięcie.

Myślę, że scena z piłeczką ala slow motion wyszłaby lepiej gdybym dodał do tego jakiś odpowiedni efekt dźwiękowy (bo teraz jest rzeczywiście średniawa).

Co do pustki w pomieszczeniu to początkowy plan zakładał wersję jaką opisał ch3steros, jednak nie byłem w stanie tego zrobić z jednego prostego powodu... Mój sprzęt odmawiał współpracy przy kolejnych obiektach, które dokładałem do sceny, dlatego jest jak jest :P

Większość bubli jakich byłem autorem, wzięła się przede wszystkim z mojego braku doświadczenia w kwestii animacji oraz terminu w którym musiałem oddać filmik, ponieważ był on produktem mojej pracy dyplomowej. Aczkolwiek cieszy mnie fakt, że znalazło się kilka momentów które wam się spodobały:)

Napisano

@up Adrianie,

Fabuła dobra, rewelacyjnie oddane emocje, każdy ruch dopracowany i przemyślany, muzyka dopasowana do fabuły, kiczowata, tandetna, ale chyba o to chodziło

Pracuj nad dynamiką, gdyby robot miał więcej dynamiki i noisów to pokazałby wolę walki i sama animacja poszła by zdecydowanie na wyższy poziom.

Żeby nie brak dynamiki robota byłbym zachwycony jak pixarem.

Zwróćcie uwagę, że tam nic nie dzieje się z przypadku, każdy ruch coś przekazuje i świetnie komponuje się do filmu.

Moim zdaniem szacun.

Jedna rzecz mnie interesi, w jakiej szkole dają za to dyplom? Na architekturze jako mgr inż? Czy podyplomowe?

Napisano
  • Autor

Dzięki, Szosz.

Jedna rzecz mnie interesi, w jakiej szkole dają za to dyplom? Na architekturze jako mgr inż? Czy podyplomowe?

WWSI ( Warszawska Wyższa Szkoła Informatyki) to szkoła na której za takie "coś" możesz dostać dyplom inżyniera, co ciekawe nie zależnie od specjalizacji na jaką uczęszczasz...

W moim przypadku ironią jest to, że specjalizacja Grafika i Multimedia którą byłem zainteresowany przy wyborze tej szkoły, nie została ostatecznie utworzona o czym dowiedzialem się na bodajże piątym semestrze. Tym sposobem jako przyszły "specjalista od sieci teleinformatycznych" postanowiłem zrobić pracę na temat animacji postaci:)

Edytowane przez AdrianS

Napisano

Film pewnie fajnie by się oglądało, gdyby nie trwające po 3 minuty mastershoty;) Poszatkowanie kilku scen w różnych planach dałoby sporo dobrego;) Pozdrawiam i powodzenia z kolejnymi projektami.