Napisano 30 Wrzesień 201311 l Witam wszystkich i bez zbędnych słów zapraszam wszystkich do obejrzenia stworzonej przeze mnie animacji pod adresem: https://vimeo.com/70058359 Edytowane 30 Wrzesień 201311 l przez AdrianS
Napisano 30 Wrzesień 201311 l Na + -model robota -pomysł -miałem wrażenie, że jestem na haju jak ten robot "chodził normalnie" -muzyka z rockiego -model 2 robota -więcej takiej animacji jak z 2:20 do 2.23(chodzi o jakieś uczucia, emocje) Na - -wyraźnie widać ścięcie gdy pojawia się bieżnia i wskakuje główny bohater -nie czuć żadnej siły gdy podnosi ciężar(wiem, że to robot, a nie człowiek ale mi to osobiście przeszkadzało) -pustka w tej sali, niby coś się dzieję ale tam jest strasznie pusto jak dla mnie(może lepiej wyglądało by to gdyby te sprzęty już tam stały?) -motyw z ostatnią piłeczką był zamierzony?, bo mi to wyglądało jakbyś chciał dać slow motion, a wyszło dziwnie
Napisano 30 Wrzesień 201311 l ej. duzo fajnego jest w tym filmie :) miejscami plastyka i kadry naprawde sa ciekawe. W pewnych momentach film sie dluzy niepotrzebnie, ale ogolnie fajnie sie oglada, a temat tez ciekawy ;) No i elementy 2d bardzo mile (i napisy koncowe :) Troche wszystko tylko w jednostajnym tempie, animacja tez caly czas liniowa i to meczy. No i jak wyzej, niepotrzebne dluzyzny. Moznaby nawet poprobowac pociac calosc troche, zeby bylo bardziej strawnie dla pospolitego widza.
Napisano 2 Październik 201311 l Autor Dzięki za wszelkie cenne uwagi i konstruktywna krytykę, która jest dla mnie bardzo ważna. Jeżeli chodzi o główny zarzut, czyli jak rozumiem za wolne tempo filmiku to za pewne wynik tego, że chciałem pokazać jak najwięcej... a wiadomo, że czasami mniej znaczy więcej/lepiej:) Faktycznie mógłbym się pokusić o jego drobne przycięcie. Myślę, że scena z piłeczką ala slow motion wyszłaby lepiej gdybym dodał do tego jakiś odpowiedni efekt dźwiękowy (bo teraz jest rzeczywiście średniawa). Co do pustki w pomieszczeniu to początkowy plan zakładał wersję jaką opisał ch3steros, jednak nie byłem w stanie tego zrobić z jednego prostego powodu... Mój sprzęt odmawiał współpracy przy kolejnych obiektach, które dokładałem do sceny, dlatego jest jak jest :P Większość bubli jakich byłem autorem, wzięła się przede wszystkim z mojego braku doświadczenia w kwestii animacji oraz terminu w którym musiałem oddać filmik, ponieważ był on produktem mojej pracy dyplomowej. Aczkolwiek cieszy mnie fakt, że znalazło się kilka momentów które wam się spodobały:)
Napisano 2 Październik 201311 l @up Adrianie, Fabuła dobra, rewelacyjnie oddane emocje, każdy ruch dopracowany i przemyślany, muzyka dopasowana do fabuły, kiczowata, tandetna, ale chyba o to chodziło Pracuj nad dynamiką, gdyby robot miał więcej dynamiki i noisów to pokazałby wolę walki i sama animacja poszła by zdecydowanie na wyższy poziom. Żeby nie brak dynamiki robota byłbym zachwycony jak pixarem. Zwróćcie uwagę, że tam nic nie dzieje się z przypadku, każdy ruch coś przekazuje i świetnie komponuje się do filmu. Moim zdaniem szacun. Jedna rzecz mnie interesi, w jakiej szkole dają za to dyplom? Na architekturze jako mgr inż? Czy podyplomowe?
Napisano 3 Październik 201311 l Autor Dzięki, Szosz. Jedna rzecz mnie interesi, w jakiej szkole dają za to dyplom? Na architekturze jako mgr inż? Czy podyplomowe? WWSI ( Warszawska Wyższa Szkoła Informatyki) to szkoła na której za takie "coś" możesz dostać dyplom inżyniera, co ciekawe nie zależnie od specjalizacji na jaką uczęszczasz... W moim przypadku ironią jest to, że specjalizacja Grafika i Multimedia którą byłem zainteresowany przy wyborze tej szkoły, nie została ostatecznie utworzona o czym dowiedzialem się na bodajże piątym semestrze. Tym sposobem jako przyszły "specjalista od sieci teleinformatycznych" postanowiłem zrobić pracę na temat animacji postaci:) Edytowane 3 Październik 201311 l przez AdrianS
Napisano 5 Październik 201311 l Film pewnie fajnie by się oglądało, gdyby nie trwające po 3 minuty mastershoty;) Poszatkowanie kilku scen w różnych planach dałoby sporo dobrego;) Pozdrawiam i powodzenia z kolejnymi projektami.