Gość serwet Napisano 6 Październik 2013 Napisano 6 Październik 2013 (edytowane) Witam. Szukam laptopa, który będzie sprawnie działał przy obsłudze programów 3Ds max + V-ray, Rhinoceros + V-ray, Photoshop, Revit, Autocad. Laptop będzie intensywnie użytkowany i często przenoszony. Zależy mi na laptopie, na którym będę w stanie pracować na wielu programach jednocześnie (np. rendering w tle + photoshop). Poprzednim laptopem jaki miałem był Dell studio 17" i mam bardzo złe doświadczenia (bardzo powolny, wentylator hałasował, kiepskie wykonanie- laptop dosłownie się rozpadał; za to bardzo dobra bateria). Polecano mi do grafiki MacBooki, jednak ich cena jest zbyt wysoka. Czy ich cena jest rzeczywiście adekwatna do jakości? Czego oczekuję od laptopa: procesor czterordzeniowy 16GB RAM (ewentualnie 8GB) HDD 7200RPM/SDD bardzo duża rozdzielczość matrycy, full HD, dobra jakość wyświetlania kolorów najlepiej 15" (ewentualnie 17" - bardzo ważne jest żeby laptop był w miarę lekki - max 3kg - częśto będę go przenosić) dobra bateria, długowieczna grafika dedykowana Z góry dziękuję za odpowiedź! Edytowane 8 Październik 2013 przez serwet
Szosz Napisano 7 Październik 2013 Napisano 7 Październik 2013 Moim zdaniem nie ma baterii, które przeżyją wszystko. One się po prostu zużywają. Tym bardziej przy takim sprzęcie który będzie połykał prąd, daj spokój tej baterii,a jak już zauważysz znaczący spadek to ja wymień, przy tych kwotach to nie jest koszt.
Gość serwet Napisano 8 Październik 2013 Napisano 8 Październik 2013 Moim zdaniem nie ma baterii, które przeżyją wszystko. One się po prostu zużywają. Tym bardziej przy takim sprzęcie który będzie połykał prąd, daj spokój tej baterii,a jak już zauważysz znaczący spadek to ja wymień, przy tych kwotach to nie jest koszt. A jakaś porada odnośnie modelu laptopa?
Kramon Napisano 8 Październik 2013 Napisano 8 Październik 2013 http://www.skapiec.pl/site/cat/17/comp/7945004_techniczne Karta nie jest jakaś super chiper ale do tego wystarczy. Co ciekawa ten laptop jest hybrydą! Posiada dysk SDD! a w aplikacjach autodesku to super sprawa :D Tylko czy 24 giga to niezamało ;/ + 1000gb hdd http://www.skapiec.pl/site/cat/17/comp/7161898_techniczne dużo mocniejsza karta graficzna, przedostatnia jaką można wpakować do laptopa ale brak dysku SDD tylko 750gb na HDD też ramu trzeba będzie dołożyć no i kosztuje 6000tyś.a tamten 4tyś. Oba komputery mają najnowszej generacji procesory.
Gość serwet Napisano 10 Październik 2013 Napisano 10 Październik 2013 A co sądzicie o kupnie Samsunga A TIV Book 8 z wymianą dysku na HDD 7200 RPM/SDD, karty graficznej na Nvidia Quadro ? Nie będzie się przegrzewał?
Rekomendowane odpowiedzi