Napisano 9 Październik 201311 l Witam specjalistow i wszystkich zyczliwych i prosze o porade. Zamierzam w przyszlym miesiacu wymienic swoja stara maszyne na cos nowego i oczywiscie szybszego. Budzet, jaki przeznaczylem na nowy komputer, to na dzis 9000 do 9500 zl. Oprocz Maxa 2013 i oczywiscie Vray beda mi przydatne (jak do tej pory) Zbrush, Marvelous Designer i oczywiscie Photoshop do post-produkcji. Wybralem na dzis takie oto podzespoly: cpu: Intel i7 4770k wraz z chlodzeniem Noctua NH-D14 plyta gl: Gigabyte Z87X-UD3H ram: 4 x 8 GB (nie zdecydowalem jeszcze) chlodzenie: The Pure PowerTM L8 630W CM gpu: Nvidia Geforce 680 GTX SSD i dysk twardy: (nie zdecydowalem jeszcze) Uprzejmie prosze o opinie, czy powyzszy zestaw jest sensowny, czy moze watro cos w tej konfiguracji zmienic. Bo Jensen
Napisano 10 Październik 201311 l sorry za to co napisze ale w ostatnich dwóch tygodniach miałeś opisywane kilka zestawów w rożnych cenach poczytaj co ludzie pisali a nie zakładaj kolejny wątek. Zawsze można zadać pytanie na już istniejącym szczególnie ze na tych ostatnich były zamieszczane porównani procesorów testy itp. Stad właściwie nie ma odzewu w tym temacie bo sporo forumowiczów ma dosyć tematu zestaw komputera za jakąś kwotę. Naprawdę czytanie nie boli :) A na twoje pytanie odpowiedź tak będzie ci to dobrze pracowało :) Edytowane 10 Październik 201311 l przez skalpel3d
Napisano 10 Październik 201311 l Ja tylko z własnego doświadczenia mogę wtrącić, że SSD, mega ułatwia / przyspiesza pracę.
Napisano 10 Październik 201311 l jak się zbliżasz do 10k to rozważ dwuprocesorówki od matszklara, mam taki sprzęt i jest bardzo ok.