claude Napisano 20 Październik 2013 Napisano 20 Październik 2013 (edytowane) Witam, Przyda mi się trochę motywacji. Postanowiłem przysiąść trochę nad 2d. Przyda się i jest sporo frajdy. Na razie szkic, uczenie się techniki, światłocień, kładzenie waloru i takie tam. Bez specjalnego dbania o propocje. Na podstawie zdjęcie z gazety.pl Edytowane 31 Sierpień 2014 przez claude
rosikowski Napisano 21 Październik 2013 Napisano 21 Październik 2013 nie dobrze że ćwiczysz walor bez specjalnego dbania o proporcję, przecież o to w tym chodzi żeby dzięki walorowi przedstawić poprawne proporcje :)
claude Napisano 22 Październik 2013 Autor Napisano 22 Październik 2013 Cześć, Wiadomo proporcje są ważne ale przy tych ćwiczeniach - szybkich szkicach chciałbym skupić się na technice - jak poradzić sobie z walorem, złapać wprawę i szybkość w operowaniu pędzlem. Przy takich szkicach chcę skupić się na wyrazie, bez kopiowania kropę w kropę referki. Jeśli głowa będzie wydłużona lub rozszerzona ale przejścia walorowe fajne i bryła przedstawione będę z tego zadowolony. Powoli powolo będębardziej wykańczał pracę - taki mam na razie plan. Zaraz zmienię wątek na sketchbook, bo w sumie o to mi chodziło. Dziś kolejne mazidło walorowe. Dosyć szybko, czyli mniej niż godzinę.
claude Napisano 27 Październik 2013 Autor Napisano 27 Październik 2013 Niedzielny szkic w hołdzie śp. Lou
claude Napisano 29 Październik 2013 Autor Napisano 29 Październik 2013 Szkic z głowy, zrobiony na tablecie Galaxy Note 8.0
claude Napisano 29 Grudzień 2013 Autor Napisano 29 Grudzień 2013 (edytowane) szkic z głowy na tablecie galaxy note 8.0 Edytowane 29 Grudzień 2013 przez claude
claude Napisano 15 Marzec 2014 Autor Napisano 15 Marzec 2014 (edytowane) z wyobraźni Edytowane 15 Marzec 2014 przez claude
claude Napisano 24 Marzec 2014 Autor Napisano 24 Marzec 2014 (edytowane) Poranny szkic galaxy note 8 Wysłane z mojego GT-N5100 przy użyciu Tapatalka Edytowane 24 Marzec 2014 przez claude
Mruk Napisano 25 Marzec 2014 Napisano 25 Marzec 2014 Fajnie że codziennie ćwiczysz. Jeśli chodzi o to co napisałeś o proporcjach, rzeczywiście nie szkodzi jeśli głowa będzie wydłużona. Ale tylko w przypadku gdy narysowałeś ją taką z rozmysłem. Jeśli proporcje wyszły inaczej z przeoczenia/niechlujności/nieumiejętności to chyba jednak wypadało by nad tym posiedzieć. Odradzał bym też "łapania szybkości w operowaniu pędzlem" Przy malowaniu trzeba dużo kombinować i robić wszystko świadomie, nawet jeśli między jednym położeniem plamy a drugim będzie kilka godzin odstępu. Ten kto wymyślił "speed painting" zaszkodził wielu uczącym się malowania. Ale to tylko moja opinia. Powodzenia
claude Napisano 25 Marzec 2014 Autor Napisano 25 Marzec 2014 Zazwyczaj jak siadam do rysowania to mam jakieś konkretną koncepcje po co to robię, na co zwracam uwagę a na co nie w robionym obrazku. Tamto moje fatalne stwierdzenie odnosiło się do aktualnego obrazka. Akurat już od kilku miesięcy próbuję się "rozgrzać" w rysunku i ostatnio powoli wchodzę w rytm, który pozwoli na większy postęp. Ja "wierzę" w moc speedów, jak i w siłę powolnego studiowania. Obie techniki rozwijają. Osobiście łatwiej mi pierdolnąć 10 szybkich szkiców niż jeden wypracowany obrazek. Będę powoli próbował to zmienić i robić bardziej dopracowane rzeczy. Na razie rozgrzewka, jak zresztą widać. Tak czy siak dobrze jak dostanę krytykę, zawsze to motywacja :) Pozdro
claude Napisano 26 Marzec 2014 Autor Napisano 26 Marzec 2014 kolejny szkic na tablecie, referencja jak widać
claude Napisano 1 Grudzień 2014 Autor Napisano 1 Grudzień 2014 te drugie to ze zdjęcia głowy pana Johna Asaro, same główne płaszczyzny głowy, dużo łatwiej to namalować niż syntetyzować w głowie nowy szkic
claude Napisano 14 Luty 2015 Autor Napisano 14 Luty 2015 Na galaxy note 8, jadąc komunikacją miejską, rysowane z bani
claude Napisano 22 Luty 2015 Autor Napisano 22 Luty 2015 (edytowane) tak ze zdjęcia w PS Edit: Nie mogłem znieść tej za dużej głowy, a zdałem sobie z tego sprawę dopiero po zobaczeniu na świerze pomniejszonego obrazka. Zrobiłem fix i trochę podmalowałem, zwłaszcza okolice głowy. Edytowane 23 Luty 2015 przez claude
claude Napisano 8 Kwiecień 2015 Autor Napisano 8 Kwiecień 2015 Zżynane od pana Paul'a Richard'a http://www.autodestruct.com/ Wspomagam go skromnie na stronie https://www.patreon.com/thepaulrichards?ty=a
claude Napisano 5 Wrzesień 2015 Autor Napisano 5 Wrzesień 2015 Rysowane z głowy na podstawie wakacyjnych wspomnień
Tomasz G Napisano 5 Wrzesień 2015 Napisano 5 Wrzesień 2015 To gdzie byłeś, że masz takie wspomnienia;p?
claude Napisano 5 Wrzesień 2015 Autor Napisano 5 Wrzesień 2015 Wodorosty i muł polskich jezior pobudziły wyobraźnię :)
claude Napisano 6 Wrzesień 2015 Autor Napisano 6 Wrzesień 2015 Ostatnie szkice roibione totalnie z wyobraźni.
Rekomendowane odpowiedzi